Kolmas osa ja olen silti ihan pihalla. Kaikki oli niin ennalta arvattavaa. Ihmisiä kuolee, ei ketään merkittävä ja ihmisten surun kuvailu. Ei elämä. Kyn sairastuminen pieni käänne mutta Cassian reaktio. Voi Jeesus... Margariini Jeesus... Kirja sarja risoo niin paljon. Ja älkää ketään ottako nokkiinsa ketkä tykkäs tästä kirjasta ja ylipäätänsä koko trilogiasta.
Välillä pääsi innostus lopahtamaan mutta silti jatkoin enkä katunut oli todella hyvä kirja kerronta oli sujuvaa. Sitä vaan ihmettelee mitäköhän seuraavaksi tapahtuu ja jännityksellä lukee seuraavan sivun.
Oikein kunnon huumorikirja suosittelen kaikille! :') Juonenkäänteitä piisasi.
Tekisi mieli kirjoittaa spoileriarvostelu, jottei tätä voi lukea. Hahaa. Mutta. Kun. Ei tässä ollutkaan erikoisen karseaa loppuratkaisua, jota puida. Ensimmäinen kerta kyseisen sarjan kanssa, kun odotus seuraavaan osaan ei raapinut mielenterveyttä hajalle. Tämä vain chillailtiin. Jee. Kaikki hyvin. Tuo oli kai sitten se spoileri. Huumori ei ollut yhtä läsnä kuin ennen tai sitten komiikantajuni on tylsynyt. Oli tässä hyviä vitsejä, mutta nauroin ääneen vain pari kolme kertaa. Söpöilyä sen sijaan... Aww. Nico! Tai no siis, on yksipuolinen rakkaus surullista, mutta... Voin nähdä Nicon ensimmäisenä katselemat taistelut, miten Percy on eka sankari, jonka pikkujäbä on nähnyt ja... Aww! Ja Leokin oli aivan ihana. Ehkä suosikkini näistä uudemman sarjan hahmoista. Aloin pitää Frankista kunnolla vasta nyt. Ei sillä, että pieni komistuminen oli si vaikuttanut. Percy ei vaan ole Percy näissä kirjoissa. Harmillista, mutta kaipa sankarin täytyy vähän antaa valokeilaa muillekin. Annabethin hän-kertoja on okei. Suomennos on huomattavasti parempi kun ei lue alkuperäistä tekstiä. Pari kirotusvirettä osui silmään, mutta vähemmän kuin Merenjumalan pojassa. Innostaa palaamaan Percyihin ja alkupäähän tästä sarjasta. Ja oli ihana koukuttua pitkästä aikaa.
Witchiin en sitten koskaan kyllästy. Ahmin tämänkin kirjan innolla. Loistava!
Lainasin kirjan kirjastosta koska päättelin sen olevan etukannen perusteella hyvä. Petyin. Ensimmäinen puolikas kirjasta oli todella tylsä. Ärsytti kun kirjailija kertoi monista eri paikoissa olevista henkilöistä samassa luvussa, se toi hiukan sekavuutta. Loppua kohti parani huimasti koska oli enemmän toimintaa ja jännitystä.
Samalla tasolla jatkuu. Olen iloinen että Ygritte(oikein kirjoitettu?) kuoli sillä mielestäni Jonin on parempi ilman. Hurtan kuolema suretti minua sillä mielstäni hän oli oikeistio hyva kun piti Sansasta ja Aryasta huolta, myös Aryan ansteeksi antamattomuus harmittaa, mutta mitäpäs tuosta sillä hänhän on oikeataan lemppari hahmoni :D
Hyvä kirja ja olin aluksi hieman epäiileväisenä siitä että Jaime olisi kertojana, mutta huomasinkin melkein heti että pidinkin hänestä todella paljon!
Uusi mielenkiintoinen kiva aihe ja ihan mukavasti toteutettu kirja. Oisin ehkä hieman enemmän sitä rakkaustarinaa tähän kaivannut ja myös nuo hämäränlahjat jäivät vielä hieman lievälle kuvailulle, jonka takia niiden toiminnasta ei oikein saanut selvää kuvaa. Hahmot olivat pääasiassa kivoja, Tyn äiti vaikutti rasittavalle piipittäjälle, mutta esim Hämystä pidin kovasti.
Ihan hyvä kirja. Aika erilainen mitä yleensä luen, mutta valitsinkin kirjan vain erikoisen nimen perusteella.
Vihdoinkin voin sanoa, että tiedän mistä puhun, kun aiheeksi tulee Percy Jackson. Olen viimeiset vuodet kierrellyt tätä kirjaa, kuin ruttoa. Kun olin yhdeksän ja yritin lukea kirjaa, minua häirisi se, että päähenkilönä oli poika. Naiivi pikkutyttö kun oli, en koskaan lukenut kirjaa loppuun, koska päähenkilö oli poika eikä mikään ihana ja kultahiuksinen tyttö. Niinpä, mitä sitä onkaan puhuttu lasten lapsellisuudesta, joka tietenkin oli silloin päivänselvä juttu, mutta nyt se saa minut näkemään punaista! Kun täytin 11 yritin uudelleen, koska ärsytti ihan vietävästi se, että kaikki puhuivat luokallani Percy Jacksonista. Jälkeenpäin ajateltuna se taisi johtua siitä elokuvasta, joka oli vuosi aikaisemmin ilmestynyt. Heti kun kirja elokuviin tulee niin lapset innostuu. Noo ihan ymmärrettäväähän se on siinä iässä. Jokatapauksessa yritin uudelleen, enkä taaskaan saanut kirjaa loppuun. Tällä kertaa minua ärsytti henkilöiden ikä. 12 vuotias on ihan liian nuori. Se sama naiivius vaivasi siis edelleen. Päähenkilön täytyy olla vähintään 14! ...Joo, olen itse 11, ja luen mieluumin kirjaa, jossa päähenkilö on 14, ja ihan vain siksi, että on coolia lukea vanhemmistä henkilöistä, koska he ovat niin viisaita. Nyt vihdoin ajattelin, että olen tarpeeksi kypsynyt,(Kyllä,olen selvästikkin niitä nuoria, jotka kypsyvät hyvin hitaasti...Huoh, miksi minä!?) että voin yrittää kolmannen kerran. Niinhän sitä sanotaan: Kolmas kerta toden sanoo. Aloitin kirjan eilen ja mielessäni valmistauduin pettymykseen tai taas uuteen tekosyyhyn heittää kirja syrjään. Yllättäen kirja oli luettu aamuun mennessä, ja kasvoilleni oli ilmestynyt sellainen typerä virne, joka kertoo kaikille kuinka järkevä ja viisas nuori olenkaan. Kirja oli ihan mahtava ja ylivertaisen ihana! Siis en tajua nuorempaa itseäni, miksi heitin hukkaan niin monta vuotta!? Percy Jackson, nuori 12-vuotias poika, joka kulkee koulusta toiseen. Kärsii lukihäiriöstä ja ylivilkkaudesta. Poika kerää sympatian puoleensa ihan heti. (Sanoo tyttö joka reagoi näin, Oiiii, voi pikkustaa!) Percyn agressiivisuus, kun hän suuttui oli ymmärrettävää ja sarkastinen ja humoristinen tapa ajatella oli mieleeni. Lisäksi nautin näsäviisaista vastauksista ja kommenteista, joita Percy aina välillä heitteli. Lisäksi se välittäminen ja rakkaus jota Percy äitiään kohtaan tunsi oli niin suloista. Pidin myös siitä, (kylläpä nyt pidän monesta asiasta) että Percy oli Poseidonin poika eikä Zeuksen. Jotenkin mielenkiintoisempaa, että häntä ei tehty pääjumalan, vaan toiseksi parhaimman jumalan pojaksi. Sitten voidaankin siirtyä muihin henkilöihin. Annabeth on taas näitä hahmoja joita rakastaa. Ei kuulu normaalin muottiin hän. Vahva, seikkailun haluinen, nokkela ja välittävä. Voiko parempia luenteen omaisuuksia olla? Luke on taas tää ihana poika, joka on ystävällinen ja ihana ja täydellinen ja kaltoinkohdeltu poika, joka lopussa ei olekkaan sitä miltä vaikuttaa. Grover, Grover, meidän ihana pikku Grover. Kasvot täynnä finnejä, vammautunut jalka ja hujoppimainen olemus. Vähemmästäkin saa pilkkaa osakseen. Mutta kukaan ei arvannutkaan, että suloisen ja herkän pojan ainut toive on onnistua jossain, mikä viimeksi meni pieleen. Kukaan ei tiedä, että oikeasti tämä poika jolle nauratte, kuuluu osaksi paljon mielenkiintoisempaan maailmaan. Olen aina rakastanut kreikan mytologiaa ihan siitä syystä, että se on niin mielenkiintoinen. Kaikki tarut ja myytit ovat jännittäviä ja hieman pelottaviakin. Idea puolijumalista on kertakaikkiaan loistava. Nyt hieman saarnaa siitä, että kirjat ovat tunnetusti elokuvia parempia. Tietenkin on poikkeuksia, mutta tässää tapauksessa se pitää paikkasa. Vaikka rakastin elokuvaa sydämeni pohjasta, antoi kirja silti tietoja ja tunteita enemmän. No ilmiö on tuttu Pottereista, joten miksi olisin yllättynyt. Toivon silti, että elokuvia tehtäisiin vielä lisää. Hirviöidenmeri elokuva, joka ilmestyi viime vuonna sai minut taas käyttäytymään kuin paraskin fangirl, joten mitä jälleen olisi voinut odottaa minulta. Läpinäkyvä ihminen kun olen :D. Suosittelen kaikille lämpimästi, erityisesti niille jotka pitävät fantasiasta ja historiasta.
Jotenkin tämä kirjan kansi sekä tarinan juoni saivat minut varaamaan kirjan kirjastosta. Suhteellisen helppolukuisen ja yksinkertaisen tarinan kanssa vierähti aikaa yllättävän vähän joskin alkuun tarina oli jotenkin todella outo ja hassusti kirjoitettu. Alun jälkeen tarina lähtee rullaamaan ja rullaakin pitkälti paikoillaan koko kirjan ajan. Minä ainakin ennätin kyllästyä jo välillä koska tässä ei tullut esille mitään uutta vaan pelkästään sitä saman jankkaamista. Loppua kohden tarina alkoi taas edetä, tahmaisesti, mutta kuitenkin. Samalla taas minulle tuli sellainen olo, että jotkin tapahtumat sivuutettiin liiankin nopeasti. Hiukan ristiriitainen kirja, josta en oikein osaa sanoa mitään nokkelaa. En oikein päässyt edes päähenkilöön käsiksi vaikka hänestähän tämä kertoi. Lisäksi kirja oli paikoitellen vähän jopa raakakin koska se kuvaili noitien julmia tekoja toisilleen ja joista Nathankin sai osansa. Kummallinen kirja kaiken kaikkiaan, mutta luulenpa, että aion katsastaa seuraavankin osan.
Pratchett ei kyllä petä koskaan! Vaikka Viemärin valtiaan huumori ei olekaan samaa luokkaa Kiekkomaailman kanssa, nostattaa se silti virneen naamalle usein tekstin lomassa. Olen samaa mieltä Jussin kanssa, että teemaltaan ja tarinaltaan Viemärin valtias ei kyllä tunnu nuorille suunnatulta, mutta ehdottamasti lukemisen arvoinen tämä veijaritarina on.
Tämä kirja olisi mielestäni ansainnut jatkoakin mutta mukavaa vaihtelua sujuvaa kerrontaa ja kuvailua.
Loistava päätös mahtavalle sarjalle en voisi kuitenkaan olla toivomatta että alotettaisi toisen sukupolven potter sarja noh haaveilen vain :D.
Mukaansatempaava tarina Harrysta velhomaailmasta ja sen vaaroista. suosittelen
Kutkuttava tarina velhomaailman käänteistä ja Harryn epävarmuudesta olisiko hänet sittenkin pitänyt panna luihuseen?
Vaihteeksi luin tämmöisen ei hirmuisen vakava melkeimpä lastenkirja mukaansatempaava siltikin.
Enpä voi muuta sanoa kuin tuossa lukee sillä niinhän asia on.
Aww miksei tsonttuja ja heggoja vois olla muutenkin? x) ihana kirja jonka ahmaisin kerralla.
Aivan ihana luin tämän joskus puoli vuotta sitten ja yhä jaksaa innostaa. Annoin 5 tähteä koska yksinkertaisesti en keksinyt yhtään moitetta tästä!
Aww kerrankin joku on yhdistänyt prinsessat seikkailun pahan ja fantasian. Rakastuin tähän tämä ei ole mikään normaali kaksoskirja. Suosittelen