Kotkasotureiden tarun kolmas osa jatkaa yhtä vauhdikasta menoa kuin kaksi edellistäkin osaa. Meno tuntui äityvän aiempaakin humoristisemmaksi erilaisten hämmästyttävien juonenkäänteiden kautta. Taistelutaitoja opitaan, opetetaan ja hyödynnetään samaan tahtiin kuin ennenkin. Teoksen sankarien taidot alkavat olla jo eeppisissä mitoissa, joten seuraavassa osassa luvassa olevaa finaalia odottaa jo mielenkiinnolla. Hahmokaarti on käynyt jo varsin tutuksi, mutta uusiakin tuttavuuksia esitellään.
Jos sarjan kaksi aiempaa osaa innostivat, tähänkään tuskin pettyy. Takakannen lupaamia miekkataisteluita tosin on vähänlaisesti, suuri osa kamppailuista tapahtuu ilman aseita tai hyvin laajalla valikoimalla erilaisia kapistuksia.
Olio metsässä oli muuten ihan hyvä, mutta ehkä liian korkeakirjallista minulle ja sen merkitys ei oikein avautunut. Tarinassa kaksi evakkoon joutunutta tyttöä kohtasivat lapsena inhan olennon metsässä. Tarina kertoo mitä siitä seurasi. Kehotaidetta kertoo synnytyslääkärin ja taiteilijan suhteesta. En pitänyt sitä kummoisena tarinana. Kivinainen kertoo naisen muuttumisesta pikkuhiljaa kiveksi. Islannin tarkka maisemakuvaus on mukana tarinassa. Materiaalia kertoo kirjoittajaryhmästä ja vanhan naisen kirjoituksista lieden mustaamisesta ja pyykinpesusta. Kokoelman paras tarina oli Pinkki nauha. Tarina kertoo miehestä, joka joutuu hoitamaan järkensä menettänyttä vaimoaan. Loppu jäi tulkinnan varaiseksi, ehkä liikaakin.
Useat tarinat jäivät lopussa vähän liian avoimeksi -ilmaan leijumaan, pohdittavaksi. Koska ei jaksanut niitä erityisesti pohti, kokonaisuus jäi OK tasolle. (6.4.2013)
Kirja on elämän kuvausta Barcelonassa halki vuosisatojen kuolemattoman kertojan näkökulmasta. Pidin kyllä kerronnan tyylistä, mutta tarinan sisältö ei niinkään miellyttänyt. Ensinnäkin juoni oli melko heppoinen ja siksi se ei edennyt juuri mihinkään yli 400 sivun aikana. Lisäksi Barcelonan varjopuolien kurjuuksien kuvauksissa tuli tunne, että vähempikin ”mässäily” olisi riittänyt. (22.7.2022)
Sarjassamme liian vähälle huomiolle jääneitä Suomalaisia hyviä romaaneita. Pirun hyvä peli, voisi mahdollisesti sanoa...
Voi kamala kun tämä toinekin osa tempaisi mukaansa. Onneksi kolmanteen osaan ei mene kauaa että pääsee jatkamaan elämää keijumaailmassa. Kirjailija on varsin taidokas punomaan ikäviä juonenkäänteitä, juuri kun odotan jotain oikeasti romanttista niin minua nakataan kivellä.. :/
Alussa kirjan päähenkilö nostatti verenpaineen kuinka
Niin ihanaa Maasia jälleen kerran. Seuravaa osaa odotan innolla ja jännityksellä. Maas on kirjailijana että häntä joko vihaa tai rakastaa. Kirjoissa on paljon samankaltaisuuksia mutta juonenkäänne tässä kirjassa sai ihon kananlihalle. Eräs sana toki kirjassa esiintyy aivan liikaa mutta se on onneksi toissijainen juttu ;)
Kotkasoturien toisessa osassa porhalletaan samaa tahtia kuin ensimmäisessäkin: teos alkaa ja päättyy kesken toimintakohtauksen. Kamppailemassa nähdään sekä vanhoja että uusia taistelijoita uusine kykyineen ja päästään tutustumaan uusiin - osin legendaarisiinkin - paikkoihin. Takakansitekstin kuvaamiin avioliittopähkäilyihinkin päästään, vaikka ei kyllä sillä tavalla kuin itse olisin odottanut.
Toinen osa ei juuri eroa ensimmäisestä tyyliltään, alun perin sarja on kuitenkin julkaistu jatkotarinana lehdessä. Suomenkielinen käännös on vieläpä pilkottu neljään osaan erona monen muun kielen kolmesta osasta, joten voi arvata, että varsinaisia teoksen mittaisia juonen kaaria ei yksittäinen osa sisällä. Tämän toisen osan aikana tyyliin oli jo hyvin tottunut ja siitä alkoi jo suorastaan pitää.
Olen tykännyt kaikista Tarkiaisen aiemmista teoksista, joten tähänkin tartuin suurin odotuksin. Petyin. Kirjan ilmapiiri ei ollut niin leikkisä, mitä aiemmissa Vallattomat viettelijät -sarjan kirjoissa. Voi toki olla, että mielialani oli vain väärä tähän hetken tämän kirjan lukemiseen, mutta koin tämän Tarkiaisen kirjoista huonoimmaksi.
Mielenkiintoinen maailma ! Harmi, kun seuraavia osia ei ole suomeksi );
Romaani ihmisolentojen suhteesta luontoon ja siitä, miten luonnosta ei pääse eroon vaikka kuinka pyristelisi. Päähenkilönä on seurapiirien rakastama Katica, joka tekee jotain, millä on kauaskantoiset vaikutukset niin ihmisolentoihin kuin keuhkopuihinkin, mistä he ovat riippuvaisia.
Ajatuksia herättävä, ahdistava, villi. Tämä kirja on kaikkea. Aikatasoilla leikitellään ja lukijan on oltava tarkkana, jotta pysyy mukana. Kirja ei olekaan mitään rentoa loppukesän lukemista teemansa, kerronnansa ja tarinansakaan puolesta.
Jos pidät kirjoista jotka tulevat voittamaan palkintoja, tämä on sinulle!
Kirja vei mukanaan, piti lukea melkein läpi yön. Kiehtova ajatus, entä jos sisälläsi onkin myös toinen henkilö.
Kirja tuli minulle vastaan kirpputorilla eikä näytä saaneen täällä kovin hyviä arvioita.
Kirja on kuitenkin mielestäni kiehtova aikahyppy-teos. Tässä aikahyppy tehdään "taikatunnelin" kautta.
2000-luvun ihmiset lähtevät tutkimaan 1500-luvun elämää ja rahoittajien tavoitteena on tietenkin hyötyä rahallisesti hankkeesta. He pitävät 1500-luvun ihmisiä yksinkertaisina tolloina, joita voi lahjoa aspiriinilla.
Elämä 1500-luvulla on yhteisöllistä, hajut ovat vahvasti läsnä. Viha ja rakkaus ovat voimallisia.
Rahoittajien juttu alkaa mennä mönkään, kun linnanherran poika joudutaan tuomaan 2000-luvulle kuolemankielissä.
Pidin kirjasta kovasti, vaikka 1500-luvun ihmisten hellyys tuntui turha ylenpalttiselta. Jos ihmiset eivät tiedä uusista keksinnöistä tai nykyajasta, niin eivät he silti olleet tyhmiä. Heidän taitonsa olivat muualla.
Hienoa oli myös 1500-luvun elämisen kuvaus.
Lukekaa ihmeessä jos jostain löydätte.
1920-luvulta alkaen kehitellyt kansallispuvut, kotikaljaton maalaispöytä, modernit ripariläksyt ja valkeat albat sekä biologisesti hyvin uudet muurahaiskuningattaret esiintyvät kaikki samoilla sivuilla tässä pseudokeskiaikaisessa selostuksessa historiallisista tapahtumista. Päähenkilöllä ei ole luonnetta nimeksikään, eikä kahdeksan ensimmäisen luvun aikana satu yhtäkään hahmolle merkittävää juonenkäännettä. Historiallista infodumppia on sivukaupalla, mutta mikään siitä ei ole historiallisesti keskiaikaista. Valitettava pettymys, jonka jätin kesken. Odotin keskiaikafantasiaa historiallisella otteella, sain historiatonta ja fantasiatonta selostusta ajasta, joka ei ole keskiaikaa edes estetiikaltaan. Varakkaan, verovapaan, täysin latinantaitoisen monen aatelisveljen kotitilan vanhin tytär kitkee rikkaruohoja polvillaan harva se päivä vailla mitään selitystä.
Todenteolla tämä kirjasarja paranee vain! Tämä ahmii lukijan lukemaan lisää ja lisää. Kirja piti jännityksen otteessa alusta loppuun ja vierähti kyynel poskelle koskettavassa kohdassa kun yksi päähenkilöistä saa surmansa. 6/5 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Muuten todella hyvä kirja, mutta välillä vähän putosin kärryiltä, kun en tajunnut kaikkia viittauksia 80-luvun asioihin.
Aikaisemmista osista pidin, mutta tässä kohtaa sarja kääntyi omasta mielestäni alamäkeen. Tuntui, että Maas oli yhtäkkiä päättänyt, ettei pitänytkään sarjan alusta vaan halusi muuttaa kaiken siinä ja kääntää koko tarinan suunnan mielestäni hieman liian yhtäkkisellä ja pakotetulta tuntuvalla tavalla. Toisaalta jos aiemmat kirjat taas eivät miellyttäneet niin paljon, niin ehkä tämän jälkeen kirjasarja saattaa kääntyä jonkun muun mielestä kiinnostavammaksi. Ainakaan samalta tarinalta se ei enää tunnu kuin kahdessa ensimmäisessä kirjassa.
Tässä kirjassa en oikein vielä päässyt mukaan tarinaan, ja tuntui, että sen tapahtumille tuli tarkoitus vasta myöhemmissä osissa, missä viitattiin ensimmäiseen kirjaan. Jos aikoo lukea koko sarjan, niin kannattaa kuitenkin keskittyä huolella kirjan tapahtumiin, jotta pysyy paremmin kärryillä myös muissa kirjasarjan osissa.
Kirjassa häiritsi eniten se, että naiset esitettiin liian hyvinä ja miehet pahoina ja väkivaltaisina. Ehkä miehet käyttävätkin enemmän fyysistä väkivaltaa mutta naiset taas käyttävät henkistä väkivaltaa varsinkin naisporukoissa, mutta sellaista ei kirjassa oltu otettu lainkaan huomioon varmaankin, koska kirjoittajina oli kaksi miestä. Hahmot kyllä ovat yhtä moniuloitteisia kuin Stephen Kingin kirjoissa yleensäkin, eikä kirjaa arvaisi kahden ihmisen kirjoittamaksi vaan hyvin voisi uskoa vain Stephen Kingin kädenjäljeksi.
Omaan makuuni kirja on kirjoitustyyliltään vähän turhan runollinen. Loppu oli myös pettymys. Tuntui, että juuri kun tarina lähti kehittymään mielenkiintoiseen suuntaan, se jo yllättäen päättyikin, ja potentiaali kiinnostavalle tarinalle jäi käyttämättä. Kirjan maailma on tosin hyvin rakennettu ja sen kuvailu on onnistunutta.
Vahva suositus vaihtoehtoisen historian, maagisen realismin ja pohjoisen mytologian sekä tarustojen ystäville!
Erään kissan tutkimuksia kulkee kahdella aikatasolla: menneisyydessä 1910-luvulta 1970-luvulle ja nykypäivässä 2020-luvulla. Tykkäsin nykypäiväosuuksista paljon enemmän kuin menneisyyden kuvauksesta. En ole koskaan ollut innokas historiallisten romaanien ystävä, ne vain tuntuvat sisältävän liikaa perhe- ja rakkaussotkuja, ynnä muita aiheita, joista en ole kiinnostunut lukemaan. Tässä kirjassa menneisyyslukujen paras anti olivat pohdinnat sotien merkityksestä niitä seuranneille rauhan ajoille ja näinä aikoina eläville ihmisille. Ihmisistä itsestään en niin piitannut.
Nykypäiväluvut sen sijaan olivat parhaimmillaan mykistäviä. Samastuin kovasti Kirjailijaan, vaikka en ole kokenut elämässäni samanlaisia tuskia kuin hän, enkä tule koskaan kokemaankaan. Tämä osoittaa minusta Katja Ketun taituruuden saada lukijansa syvästi välittämään luomastaan fiktiivisestä hahmosta.
Haluan antaa erityiskiitokset Ketulle kahdesta asiasta: kertojavalinnasta ja kielestä. Kirjassa tohtoriwatsonmaisena havainnoivana kertojana toimii kissan hahmon ottanut ylimaallinen Tutkija, jolle on annettu tehtäväksi auttaa Kirjailijaa pääsemään yli lapsettomuuskriisistä. Kettu esittelee ratkaisun jo prologissa, joka onkin yksi hienoimmista koskaan lukemistani romaani-introista. Ja mikä parasta, ratkaisu tuo kirjaan juuri sellaista kosmista maagisuutta, jota rakastan.
Tosin mainitaan nyt, että on kirjassa kaksi muutakin, "vähäisempää" kertojaa. Kissa-Tutkija kuitenkin dominoi kerrontaa, mikä luo tarinalle kivan tasapainon.
Ja kieli sitten, ohhoh, mitä siitä edes sanoisi. Ketun sanavarasto on epäilemättä poikkeuksellisen laaja jopa kirjailijaksi. Hän leikittelee Lapin murteilla, vuosisadan takaisilla puhetyyleillä ja moderneilla kieli-ilotulitteilla kuin sokerihumalainen lapsi siten, että tekstin lukeminen ärsyttää vain ani harvoin. Joo, välillä menee överiksi, mutta ilman muuta parempi näin päin.
Erinomainen lastenkirja ja esiosa Tarulle sormusten herrasta. Jännittävä, hauska ja nopeatempoinen. Huomattavasti parempi kirjana kuin Peter Jacksonin elokuvasarja. Suosittelen kaikenikäisille.
Alkuteos Spaceship Medic vuodelta 1970. Kirjan tapahtumat alkavat ensimmäiseltä sivulta ja jatkuvat tauotta loppuun asti. Hyvin tehokasta kerrrontaa, paikoin tuntui jopa lyhennellyltä. Alkuperäisen, upean Alien-elokuvan käsikirjoittajat ovat poimineet tästä tarinasta useamman kohtauksen ja asetelma. Nautin lukukokemuksesta. Toki tarina on lyhyt. Muilta osin ei ole mitään syytä, miksi tämä kirja olisi suunnattu vain nuorille.
Ihmisyyttä ja aikaa pohtiva scifikirja, jossa seurataan selittämätöntä halua kiivetä vuorelle. Tosiaan kaikki alkaa siitä, kun keskeltä valtamerta löytyy vuori ja sitä tutkimaan palkataan joukko alojensa parhaita tutkijoita. Vuorta ympäröi kuitenkin jokin selittämätön ja tunne sen kun vahvenee, kun aletaan kiipeämään kohti huippua.
Kirjassa pyöritellään mielenkiintoisia teemoja. Mitä on ihmisyys ja miten uskomusmaailmamme muokkaa meitä? Miten aika todellisuudessa toimii? Ajoittain vaatikin keskittymistä, että pysyi mukana käsiteltävässä aiheessa. Useista aikatasoista huolimatta kerronta on kuitenkin yllättävän selkeää, eikä lukija putoa kärryiltä.
Suosittelen tätä kirjaa sinulle, jos olet lukenut jonkin seuraavista ja pitänyt siitä:
- Helena Waris: Vuori
- Henrik Fexeus: Viimeinen illuusio -trilogia