Tämä on ehdoton suosikkini Torni-kirjoista ja tavallaan asetti riman ja odotukset jopa hieman liian korkealle jatkoa ajatellen.
Kaikki toimii, revolverimiesoppilaiden koulutus, Shardik-karhun tapaus, Jaken vetäminen meidän todellisuudestamme Rolandin maailmaan, Joenylityspaikka, Ludin kauhut ja tietenkin Blaine.
Juna, joka osaa ajatella, rakastaa arvoituksia ja on täysi psykopaatti. Vain King voi saada tällaisen absurdiuden toimimaan. Kirjaa ei malta laskea käsistään, King on elämänsä vedossa ja esimerkiksi se hetki kun sankarimme saapuvat Keski-Maailman rajalle, on kuvattu niin elävästi, että voin mielessäni nähdä kaukaisuuteen ulottuvan maiseman kiemurtelevine jokineen ja horisontissa häämöttävine kaupungin tornineen.
Aikoinaan, kun luin tämän kirjan, jatko-osista ei ollut vielä tietoakaan. Olikin tuskallista odottaa seuraavaa osaa vuosikausia.
Kolme korttia pakasta aloitti Torni-tarinan huippuvaihteen ja Joutomaa täydensi sen. Siksi valitettavasti jatko-osat ei ihan yltäneetkään samalle mielikuvituksen ja tarinankerronnan tasolle.
Tämä kirja lukeutuu yhdeksi suosikeistani Torni-tarustossa. Western-henkisyys on huipussaan ja Callan miljöö avautuu lukijalle erittäin todellisena.
Huippuhetkiä ovat Jaken seikkailu Ukkosjylyn puolella Doganissa, Andyn kohtalonhetket, sekä tietenkin itse susien kohtaaminen. Myös Susannah-Mian hetket ovat mielenkiintoisia.
Kirjassa hahmot ovat edelleen kiintoisat, mutta tässä osassa henkilöitä ei ole kuitenkaan kovin paljon. Tarina on kirjoitettu kahdesta näkökulmasta, Cassian ja Kyn. Tämä on mielestäni kiva lisäys tarinaan, ensimmäinen osa kun on kirjoitettu vain Cassian näkökulmasta.
Kirjan juoni on kyllä kiinnostava ja sitä seuraa mielellään, mutta välillä juoni etenee melkein mahdottoman nopeasti, kun taas hetkittäin juoni tuntuu pysyvän lähes paikallaan. Varsinkin loppua kohden edetessä tuntuu melkein siltä, että Condiella olisi vain ollut kiire lopettaa kirja. Ehkä minä vain luin lopun liian nopeasti, mutta viimeiset 50 sivua tuntuvat aivan pursuavan uutta tietoa.
Kirja loppuu kyllä sellaiseen kohtaan, että tekee mieli lukea viimeinenkin osa. Suosittelen kyllä kirjaa muillekin.
Sain kirjan joululahjaksi. Luin 2 ensimmäistä kirjaa alle viikkoon, mutta kolmannnen alku oli niin tylsä, että aloitin sen lukemisen vasta puolitoista vuotta kirjan saamisen jälkeen. Se oli kaikista tylsin ja rankin osa mielestäni koko trilogiassa. Ensimmäinen on edelleen lempparini. Nälkäpeli-trilogia on antanut minulle hyvän lukukokemuksen ja kuuluu lempikirjasarjoihini.
Tulen perillinen on mahtava kirja. Se jatkaa upeasti kirjasarjaa, eikä sitä meinaa haluta laskea käsistään. Kirjassa tapahtuu koko ajan, eikä se ole missään vaiheessa tylsä.
Celeana jatkaa edelleen upeasti vahvana päähahmona. Tässä kirjassa hän on jonkin aikaa aika haavoittuva edellisen kirjan tapahtumien takia, mikä tekee hänestä inhimillisemmän. Rowan on todella ihana hahmo ja odotan suuria hänestä seuraavissa osissa. Ja vaikka olenkin vannoutunut Chaol-Celeana fani, niin tämän kirjan myötä tajusin, ettei näillä kahdella ole tulevaisuutta yhdessä. Mutta suureksi yllätyksekseni en ole pettynyt. Sillä Rowan sopisi Celeanalle ehkäpä vielä paremmin. Tämä on aika outo ja uusi piirre minussa. Jos jossain kirjasarjassa on joku pari, johon tykästyn, niin en voi päästää heistä irti, ja toivon loppuun asti, että heistä tulisi pysyvä pari. Mutta tässä sarjassa toivon kovasti, että Rowan löytäisi paikkansa Celeanan rinnalla rakastajana.
Olen myös yllättynyt (hyvässä mielessä) Dorianin tulevaisuudesta. Hän on ihan oikea henkilö, eikä mikään kiiltokuvapoika, jonka ainoa tarkoitus oli ensimmäisessä osassa kilpailla Chaolin kanssa Celeanasta. Tämän kirjan lopussa Dorianin tulevaisuus näyttää erittäin synkältä, ja odotan myös hänen takiaan saavani seuraavan osan pian.
Olen todellakin rakastunut sarjan maailmaan ja sen henkilöihin. Olen iloinen siitä, että kirjat suomennetaan nopealla vauhdilla, nimittäin uskon, että sekoaisin lopullisesti, jos joutuisin odottamaan jokaista osaa vähintään vuoden.
Kirja oli makuuni vähän liian tylsä. Yksityikohdat kuvailtiin hyvin ja kirja oltiin kirjoitettu hyvin.
Todella hyvä kirja!
Mielestäni America on todella samaistuttava ja hyvin tehty hahmo. Juoni kulkee kirjassa sopivassa tahdissa ja minusta on ihanaa seurata american ja maxonin kukoistavaa rakkaustarinaa:))
Ehdottomasti yksi parhaista kirjoista joita olen lukenut!
Ensielämä ja toiselämä olivat vähä epäselviä asioita eikä alussa saanut oikein juonesta kiinni mutta sitten kun ne tajusi kirjan ahmi nopeasti parissa päivässä.
Mielestäni kirjan päähenkilö, Tenley oli samaistuttava ja kiinnostava varsinki numeropakkomielteensä takia myös muut hahmot olivat hyvin rakennettuja.
Juoni oli minusta ihan hyvä mutta siitä olisi saanut paremman pienellä hiomisella.
Ainoan miinuksena oli huono suomennus joissakin kohdissa mutta innolla jään odottelemaan jatko-osia.
Olin aluksi epäluuloinen kirjaa kohtaan, koska luulin että se on samantyyppinen kuin nälkäpeli. Mutta, yllätyin positiivisesti kun aloin lukemaan kirjaa sillä, tämä ei muistuttanu juuri lainkaan nälkäpeliä ja ahmin kirjan hetkessä. Mielestäni hahmot olivat samaistuttavia ja eivätkä liian täydellisiä.
Mahtava kirja. Kirjassa kerrotaan ja kuvaillaan yksityiskohdat hyvin. Juoni on mielenkiintoinen ja kirjaan jäi koukkuun. Luin kirjan muutamassa päivässä. Kirja vaati toisen lukukerran, että ymmärsin sen mahtavuuden. Teemoista minua kiehtoi eniten vahvuus: jokainen henkilö kuvattiin omalla tavallaan vahvaksi!
Hieman vaikealukuinen näytelmäversion vuoksi, mutta kun version lukemisen oppi, oli kirja hyvin mielenkiintoinen. Mielestäni kirja ei kuitenkaan yltänyt aiempien sarjan kirjojen tasolle.
Todella tylsä minulle. En meinannut jaksaa lukea loppuun.
Hieman tylsä makuuni, mutta upposi muutamassa päivässä.
Pisteet huikealle mielikuvitukselle. William Gibsonin diggaajana lähdin innolla lukemaan, kirjan maailmassa on jotain samaa kuin Gibsonin parhaissa, vaikka sitten toisaalta ei yhtään.
Kuitenkaan en pidä sinänsä tätä kaiken hehkutuksen arvoisena. Hieman keisarin uutta vaatetta on pitää tätä "tulevana klassikkona". Aidossa klassikossa on myös panostettu tarinaan, syvälliseen juoneen ja ikimuistoisiin henkilöihin. Klassikko myös ehkä sanoo jotain jostakin.
Rajaniemen ovelassa maailmassa kirjailija pääsee kerrassaan loistavan mielikuvituksensa avulla hyvin hyvin vähällä panostuksella. Mitä vain voi tapahtua, ja mitä tahansa sanoja tai sanoja muistuttavia selitteitä, tapahtumia, hahmoja, "juonikäänteitä" jne. voi kirjoittaa ilman mitään pelkoa siitä, että kukaan ymmärtää edes kyseenalaistaa, onko tapahtumilla oikeasti loogisia syy-seuraussuhteita. Itse asiassa millään ei ole mitään väliä, mikä tässä minusta eniten menee pieleen samalla kun se jossain kohdissa kiehtoo. Itse "juoni" on melkoisen kevyt ja suoraviivainen, hahmot pelkkiä ohuita pintaraapaisuja. Sen sijaan kaikenlainen käsittämätön sanasto, sirpaleinen ja hyperkauas tulevaisuuteen sijoittuva sopivasti outo maailma pitävät mielenkiintoa yllä.
Jatko-osista ei sitten käsitä enää senkään vertaa :)
Ei omaan makuuni. Henkilöhahmot todella ohuita ja epäuskottavia. Kaiken kaikkiaan ponneton tarina, suoraan kuin yläkoululaisen aineesta. Kenties tämä onkin hieman minua nuoremmille tarkoitettu, haen siis vain takkini.
Näitä GRRM:n mainoslauseita vain uhkaa inflaatio, siksi erehdyin ostamaan opuksen. Rothfussin kohdalla haaskattiin jo ylisanoja, mutta Abercrombien liki muinaisten D&D -kehystarinoiden tasoisen perusfantasian kohdalla hehkutus menee täysin metsään. Tässä ei ole mitään erityistä.
Voi ei. Odotukset olivat erittäin korkealla. Harvaa kirjaa jätän kesken, mutta tämä ei innostanut pätkääkään ja luovutin puolivälissä. "Minä" - muodossa kirjoitetut teokset ovat henk koht preferensseissä aina kovan ylämäen edessä.
Aluksi teos toi mieleeni Lauren Oliverin Delirium-sarjan aiheensa perusteella, mutta tämä tarina on kyllä toteutettu hieman paremmin. Kirjan maailma sinällään on melko erilainen verrattuna siihen, mihin tavalliset scifi-kirjat sijoittuvat, mutta samalla se on hieman erikoinen. Itse en aivan käsittänyt sitä, että tässä tulevaisuuden versiossa ei käytetä oikeastaan mitään tavallisia, arkea helpottavia teknologian laitteita, mutta sitten kaikkialla näkyy erilaisia datalaitteita, jotka ohjaavat ihmisten elämää. Mielestäni oli kyllä kiinnostavaa lukea tästä maailmasta, jossa kaikki on valmiiksi määrättyä puolisosta jopa kuolinpäivään.
Kirjan hahmot ovat myös ihan kivoja, ei mitenkään kovin erikoisia. Päähenkilö Cassia on aluksi erittäin tunnollinen Yhteiskuntaa ja sen hallitusta kohtaan, mutta myöhemmin hänen sokea luottamuksensa alkaa jo rakoilla. Itse pidin ehkä eniten Xanderista, Cassian parhaasta ystävästä ja Yhteiskunnan hänelle valitsemasta parista. Xander on rento, mutta aina valmiina hätätilanteessakin. Hän on vain ihastuttava. Minulla kesti puolestaan melko pitkään lämmetä Kylle, en oikein tiedä miksi. Ky on aluksi hiljainen ja sulkeutunut, mutta loppua kohden hänestäkin saadaan hieman enemmän tietoa.
Kirja on juoni itsessään on kyllä mielenkiintoinen, pidin myös siitä että se ei keskity vain ja ainoastaan romantiikkaan. Tarinasta löytyy siis suurempiakin kuvioita. Kokonaisuudessaan pidin kyllä kirjasta ja aion lukea seuraavatkin osat, mutta ei se nyt ihan suosikkeihini kuitenkaana kuulu. Mutta suosittelen lukemaan, jos on lukemisen puutetta.
Suurin ongelma fantasiaimmersion kanssa itselle on kenties suomennoksessa (?). ”Kolmekymppinen” ”liiketoiminta” ”riskialtis” jne. häiritsevät kovasti. Sitten tämä Rothfussin kehuttu kieli ei kolahda kyllä valitettavasti koko ajan. Merkillisen raskaat kiertoilmaisut ovat yleensä kielen leikkiä, mutta joka hemmetin asian pyörittely yhden sijasta viidella sanalla tuntuu vähän väliä teennäiseltä. Lisäksi ilmaisu ontuu välistä ihan kunnolla, esim heti alussa iskee ”Useimmat illat päättyivät sillä tavoin nykyisin, kun ajat olivat mitä olivat.” Aaaaargh!
Toiv. en syytä aiheetta suomennosta. Kielemme on vain parhaimmillaan parempi pohja fantasialle kuin englanti. Esim. Tulen ja jään laulussa suomenkielinen versio yleensä parempi.
Kaiken kaikkiaan kuitenkin lukemisen arvoinen. Ei millään mittarilla mikään mestariteos, ehkä suomennos vain hämää, pitänee tutustua englanniksi vielä varmuuden vuoksi jatko-osaan...
Noin kaksi kolmasosaa kirjasta muistutti kovasti "prologia" ja itse asiaan päästiin aika hitaasti. Tästä huolimatta ihan menevä lukukokemus. Tulen kyllä lukemaan sarjan muutkin osat.
Kevyt lukukokemus, jossa on Agatha Christiemäistä veikeyttä. Poirotin hahmon charmi on rikkomatonta. Romaani ei kuitenkaan ole juonellisesti kauhean mieleenpainuva.
Suhteellisen rankka, mutta mielenkiintoinen tulevaisuudenkuva. Romaani on jossain mielessä erittäin todentuntuinen. En tosin osaa sanoa, onko tämä hyvä vai huono asia. Ilmestymisaikanaan "Orjattaresi" on varmasti ollut hyvinkin kohauttava romaani, mitä se toki on edelleenkin, ainakin jossain määrin.
Maestra on siinä mielessä kiero kirja, että se tekee monista vaikeasti käsiteltävistä asioista niin helpon kuuloisia toteuttaa. Romaani ikään kuin leikkii lukijan oikeudentajulla. Erikoinen, mutta toimiva yhdistelmä eri kirjallisuuden lajeja.
Oikein käypä klassikko. Mielenkiintoinen, hieman surullinen ja jossain mielessä hyvin ajankohtainen lukuelämys nyt kun elinsiirrot sun muut ovat arkipäivää. Romaanin kieli on toki hieman vanhahtavaa, mutta se kuuluu asiaan ja siinä on oma viehätyksensä.
Sujuvaa kerrontaa, luin kirjan parin illan aikana. Omaan korvaani ei mitenkään erityisen pelottava, mutta kirjasta löytyi muutamia lievästi häiritseviä kohtauksia, joista tulee plussaa. Vanhainkoti on yllättävän toimiva ympäristö kauhukirjalle.