Mahtavaa! Siis olen todella järkyttynyt, nimittäin positiivisesti, aina itsellä ollut sellainen mielikuva, että suomalaiset kirjailijat eivät osaa kirjoittaa mitään, todistetusti olin tämän teoksen kanssa väärässä!. Tämä oli hyvin kirjoitettu ja päähenkilöt olivat loistavia, onneksi lainasin kirjan ja luin ekana kyllä meinasin jättää kirjastoon. suosittelen lämpimästi lukemaan. Suna: mitä mainioin hahmo sydän paikallaan vaikkakin villi luonne ja jääräpäinen, (tuli oma tytär mieleen vaikka tyttäreni onkin vasta 4-vuotias), sunana hahmo jaksoi kyllä kiinnostaa kirjan loppuun saakka, lopussa kyllä piti jännittää kuoleeko vai ei, henkiolento vei kyllä osansa ennenkuin jätti sunan rauhaan. Io: Ihanasti kuvattu ketun luonne, yleensä en itke kirjaa lukiessani mutta tässä kohta missä veitsi kohtasi ketun nii silloin itku tuli. Lupus: Oli alussa vähän outo hahmo (mietinki että saapa nähdä pitikö lopettaa kirjan lukeminen kesken), mutta kannatti pinnistellä vähän matkaan eteenpäin, koska tarina parani loppua kohti lupuksen osalta vaikka en uskonut missään vaiheessa että hän sunan pelastaisi, lopusta lupus saa pisteet kun ei palannut pyhän kuun luokse. Ronan & korpiruhtinas: Ilman ronania ja korppiruhtinasta ei olisi ollut koko tarinan ideaa, (yllätys yllätys), olin niin onnessaan kun alkoi taka ajo että jännittää, mutta lopussa jo luulin että jes tuolta ikävältä tyypiltä lähtee henki nii mitä sitä *****, ei siltä lähtenykkää kunnes ronan & korppiruhtinas kohtasivat sunan ja lupuksen nii sillon aattelin että jes nyt tapahtu, mutta vain toinen heistä kuoli, lukekaa kirja nii puuttuvat palaset loksahtelevat paikoilleen. ;)
Tämän kirjan lukemisesta on jo aikaa, mutta muistan, kuinka tarinan satumaisuus viehätti minua. Erityisen vahvasti mieleen ovat jääneet upeat lyijykynäkuvitukset.
oli tosi hyvä sarja, mutta ei voita Percy Jackson sarjaa. Jäi jotenkin haikea fiilis kun tietää että nyt se on loppu. Kyllä tämäkin kirjasarja täytyy kotiin ostaa, oli se sen verran hyvä.
Melko kehno tapaus. Nopealukuinen ja omalla tavalla vetävä kirja, mutta loppua kohti juttu alkaa mennä ihan liian korkealentoiseksi. Kirjaa lukiessa tuli sellainen olo, että nyt tässä ratsastetaan vähän liikaa Salaisilla kansioilla.
Kristalliluola oli tutustumisen arvoinen teos mutta se paneutui niin yksityiskohtaisesti ympäristön ja asioiden kuvaamiseen että omalta kohdaltani koin sen liian hitaasti eteneväksi. Merlinfanina olen kuitenkin tyytyväinen että luin kirjan loppuun asti joten suosittelen sitä muillekin samanhenkisillä. Lukukokemus on kuitenkin joka kerta aina henkilökohtainen ja ainutlaatuinen.
Alkuun teos lähti mielestäni todella hidastempoisesti liikkeelle mutta noin puolesta välistä eteenpäin vauhti kasvoi niin paljon että koin sen loppuvan inhottavasti kesken. Odotan malttamattomasti trilogian muiden osien käsiin saamista.
Muistan, että rakastuin edelliseen osaan täysin. Ahmin sen hetkessä ja jäin janoamaan lisää. Joten kun vihdoin sain tämän toisen osan kätösiini, minun oli kertakaikkisen pakko lukea se heti. Valitettavasti tämän arvostelun tekeminen kesti odotettua kauemmin, kiitos ihanan koulun. Luin siis tämän varmaan jo joskus huhtikuussa, mutta VASTA nyt pääsin koneelle kirjoittamaan. Täytyy sanoa, että petyin hieman. Ensimmäinen osa oli niin hyvä, että odotin tämän kirjan olevan vielä parempi, mikä näin jälkikäteen ajatellen oli aika iso virhe. Minun ei ehkä olisi kannattanut pitää odotuksiani niin korkealla, en olisi ehkä pettynytkään niin pahasti... En sano, että Ääretön meri oli huonointa mitä olen koskaan lukenut. Se oli hyvin kirjoitettu ja juoneen pääsi nopeasti kiinni, vaikka siitä onkin aikaa, kun ensimmäisen osan luin. Mikä minua kuitenkin harmitti oli se, että Cassien ja Evanin välillä ei ollut mitään samanlaista, kuin ensimmäisessä kirjassa. Cassie tuntui yhdessä hetkessä vihaavan Evania ja yhdessä hetkessä palvovan tätä... Äärettömässä meressä ei keskitytty niinkään enää Cassien koettelemuksiin, vaan päähenkilöiksi pääsi esimerkiksi edellisestä kirjasta tutut Haka ja Zombi/Ben. En koskaan oikein lämmennyt Hakalle, joten en olennaisestikkaan pitänyt siitä faktasta, että tämän näkökulmasta kerrottiin lähes puolet kirjasta. Zombista pidin ja tietyssä vaiheessa toivoin koko ajan, että hän ja Cassie päätyisivät yhteen, mutta vielä ainakan toiveeni ei ole toteutunut. Evan jäi hieman taka-alalle tässä kirjassa. Ei paljon, mutta tarpeeksi, että aloin hyppimään kappaleita, kunnes pääsin lukemaan haluamani henkilön näkökulmasta. Tämä kaikki ei olisi häirinnyt minua näinkään paljon, ellei koko kirjan kerronta tyyli olisi ollut niin..sekava? Ymmärsin kyllä koko ajan mitä tapahtui, mutta siihen tarvittiin suuria ponnistuksia. Tämä johtui ehkä siitä. että niin moni henkilö oli kertomassa tapahtumia. En enää tiennyt missä oltiin tapahtumishetkellä, koska yhdessä kappaleessa joku on vankina ja toisessa kappaleessa joku oli taas piilossa. Tuo sai minut niin sekaisin, että en lopulta lukenut kirjaa enää putkeen, vaan pidin moniakin taukoja. Kaiken tämän pettymyksen ja murjotuksen jälkeen, olisi ehkä hyvä puhua niistä hyvistäkin jutuista! Edelleen pidän kirjoitustyylistä, jota Yancey käyttää. Se sopii täydellisesti tällaiseen dystopia tyyppiseen kirjaan, joka oikeissa kohdissa osaa olla erittäin ahdistava, mutta mahtava samaan aikaan. Aion ehdottomasti lukea seuraavan osan, koska tämäkin kirja jäi kiduttavan kutkuttavaan kohtaan heh heeh.
Pidin Lumotusta kovasti. Rakastuin hahmoihin ja ihastuttavaan kirjoitustyyliin. Jokainen yksityiskohta oli täydellisyyttä. Sainkin siskoltani kirjan joululahjaksi, mistä olen hyvin onnellinen. Suosittelen sitä hyvällä omallatunnolla jokaiselle fantasiasta pitävälle. Miinusta kuitenkin tosiaan ehdottomasti tulee suomennoksesta. Kirjassa oli todella paljon hyvin yksinkertaisiakin kirjoistuvirheitä. Olen henkilökohtaisesti pettynyt myös kirjan suomenkieliseen nimeen, joka on kovin tavanomainen alkuperäiseen verrattuna. Olen kuitenkin iloinen että päätin lukea Lumotun, ja siitä onkin tullut yksi lempikirjoistani.
Tämä kirja uhkuu jännitystä juonellaan, kun suuri lopputaistelu alkaa lähestyä. Olin kuitenkin jokseenkin pettynyt, kun Tiikeritähti on ollut niin suuressa osassa kaikissa kirjoissa, ja juoni on keskittynyt pitkälti tämän pahuudentekoihin, ja kun Tiikeritähti lopulta kuolee tässä osassa, on tuo kuolema nopea, eikä edes yhdenkään klaanikissan tekemä. Pidin kyllä ideasta tuoda kirjaan täysin uusi ja vahva vihollinen, ehkä vihollinen oli kuitenkin vähän liioiteltu kaikkine koiranhammaspantoineen ja kynsineen, joka vähän laski tämän kirjan pisteitä. Olen pitänyt kirjasarjassa juurikin siitä, että kissat ovat pysyneet kissamaisina, eikä niille ole luotu mitään ihmismäisiä piirteitä. Lopputaistelussa osa kohtauksista sai omiakin tunteita nousemaan vähän pintaan, varsinkin Valkomyrskyn kuollessa. Olisi ollut myös realistisempaa, että tässä suuressa lopputaistelussa olisi menetetty myös Myrskyklaanin osalta vähän enemmän henkiä, annettiin kuitenkin ymmärtää, että vastus on todella paha.
LOISTAVAA LUETTAVAA!!!!!!!! suosittelen kaikille kingistä pitäville, Barlow ja Straker olivat erityisen hienoja hahmoja. Isä Callahanin olisi mielestäni pitänyt näkyä kirjassa enemmän, sillä hänkin oli kiinnostava henkilö
ihan hyvä kirja. Tuulen avain tarina kerrottiin hyvin, mutta voudista olisin halunnut tietää enemmän. Jotenkin tuntui erilaiselta lukea kuin muut musta torni sarjan kirjat
Yleensä tykkään lukea kaikenlaista fantasia kirjallisuutta, varsinkin kun kirjassa on vampyyreitä,noitia,demoneita tai muuta yliluonnolisia kykyjä omaavia olioita. Niin tämä kirja oli ihan huono, siis todella huono ja outo. Ei ollu minun juttu tämä kirja.
Juoni piti todella hyvin koukussa kirjan alkusivuista ihan viimeiseen sivuun asti. Kyllähän kirjan kirjoittajat keksivät taas jotakin uutta kirjasarjan juoneen, vaikka sitä pähkäilinkin edellisen osan luettuani. Klaani koki taas paljon menetyksiä ja vastoinkäymisiä ja on juonen kannalta hyvä että tarinassa pystytään luopumaan myös merkittävistäkin henkilöistä. Tähän kirjaan oli saatu ehkä kaikkein eniten tunteita herättäviä kohtauksia, varsinkin tuo kohtaus Myrskyklaanin suuren päällikön kuolemasta. Nyt toivon mukaan seuraavassa ja viimeisessä osassa Tiikeritähti saa tuta nahoissaan kaikki tekemänsä kauheudet.
Kirja piti tällä kertaa juonellaan paremmin kiinni, kuin aikaisemmat osat. Uusi vihollinen Kalonan sijaan on piristävä yllätys, varsinkin kun Neferet tulee varmasti loppujen lopuksi saamaan aseestaan omille näpeilleen. En oikein tiedä mitä ajattelisin Haethin sielun paluusta, jollain tavalla ihan kiva että sielu asustaa nyt sonnissa, mutta sitten taas, eikö nuo Zoeyn miesasiat ole käsitelty jo liiankin useaan kertaan? Kirja jäi melko jännään kohtaan: miten käy Auroxin ja onko Kalonalla ehdottelujensa takana pahat mielessä vai onko langennut soturi löytänyt Nyksin uudelleen? Teksti oli melko sujuvaa ja sitä oli ihan kiva lukea eteenpäin. Lukemisessakaan ei mennyt niin kauaa kuin kirjasarjan aiemmissa osissa, koska teksti ei ollut niin tönkköä ja täynnä teinislangia.
Kirja on omasta mielestäni parempi, kuin sarjan ensimmäinen osa. Mitään niin mullistavaa ei tässä kirjassa tapahdu, mutta se sisältää silti mielenkiintoisen juonen. Tapahtumia on ängetty hieman vähemmän, mikä on vain hyvä asia. Edellisessä osassa juonen kulkua oli vaikea toisinaan seurata, ja kaikki tuntui tapahtuvan hieman liian nopeasti. Tässä ei ole kyseisiä puutteita, ja puoli tähteä lähteekin siitä, ettei ensimmäisen osan parhaimpien kohtauksien kaltaisia kohtia (esim. goylien prinssin murhayritys) löydy juurikaan. Voin suositella kirjaa jopa niille, jotka eivät pitäneet ensimmäisestä osasta. Ja tietysti myös kaikille, jotka pitivät siitä...
Satuin lukemaan tämän sarjan isoveljeni suosituksesta, ja vaikka aloitinkin lukuprosessin melko pitkin hampain, tempaisi sarja minut mukaansa peruuttamattomasti. Veli kehui että sarja olisi parempi kuin vaikkapa Taru Sormusten herrasta, mikä oli yksi syy hetkelliseen kylmäkiskoisuuteni, Tolkienin uskollinen fani kun olen, mutta yllätyin positiivisesti. Tarun Sormusten Herrasta kirja ei mene ohi, mutta pääsee ainakin samalle hyllylle minun lempikirjojeni rivillä, mikä on tosissaankin saavutus. Juoni oli melko ennalta arvattava, vähän saman tyyppinen kuin Taru Sormusten Herrasta tai Eragon tai jokin vastaavan tyyppinen velhoja ja sotureita sisältävä sarja, mutta niin sen varmaan kuuluukin olla. Kun juoni menee tuttua reittiä voi keskittyä enemmän niihin herkullisiin yksityiskohtiin, jotka kirja tarjoaa. Pienet rakkaustarinat toivat mahtavan silauksen kirjaan, ja vaikka saattoikin heti alussa jo arvata mitä tulee tapahtumaan minkäkin parin kohdalla, on vain parempi kun voi katsella voitonriemuisena sivusta ja myhäillä itsekseen. Huumori oli aivan mahtavaa, ja se oli oikein mukavasti sulautettu henkilöihin. Kirjan päähenkilötkin olivat aivan upeita ja mahtavasti hiottuja, ja kirjaa lukiessa saattoi melkein nähdä omin silmin miten seurueen matka eteni. Kuvailu oli todella hyvää ja kerronta sellaista että oli kuin istuisi saman leirinuotion ääressä kuin kirjankin hahmot. Sarjan maailmakin oli todella hyvin rakennettu, ja vaikka aluksi suhtauduinkin epäillen karttaan ja niihin kaikkiin maihin ja paikkoihin mitä siellä näkyi, niin siihen tottui ja kartasta oli todella hyvä apu. Kaikki ne maat ja kansat menivät aina välillä vähän sekaisin, varsinkin kaikki a-alkuiset sanat kuten arendit ja algarialaiset, alornit ja agarakit mutta sarjan edetessä alkoi tajuta että niilläkin on jotain eroa.
Hommasin rubiininpunan ja safiirinsini kirjat jonkin aikaa sitten ja nyt kahden päivän aikana tuli kahlattua molemmat läpi, jäin koukkuun heti. Hahmot ovat mielen kiintoisia, Qwendolyn inhimillisen samaistuttava ja Gideon ah niin ihana mutta toisaalta niin inhottava! Jäin miettimään vikan osan numerokoodia enkä tajua kunnolla miten koodi murretaan?paljastuuko se viimeissä osassa?
Kirja oli mitä täydellisintä luettavaa, vaikka itse en välitäkkään historiasta mutta tässä se kulki mukana todella hyvin. Diana ja mathew oli aika yllätävä pari kun tuntui alussa että ovat vihollisia keskenään, yllättävää oli myös se kuinka hitaasti omasta mielestäni diana oppi "taika juttuja" ja henkeä salpaavaa oli lukea aika lopussa kun se juliet hyökkäsi mathewin kimppuun ja diana sitte joutui pelastamaan tämän "suuren ja mahtavan" vampyyrin :'D. mutta aivan kympillä nauroin kun suomalainen satu noita kaappas dianan xD.. eniten jäi kyllä harmittaan kun kirja loppu niin jännään kohtaan :/, ja suomennoksista ei ole kuulunut mitään, niitä odotellessa!
Kun olin vuosia nuorempi ja viisaampi, pidin tästä valtavasti. Jostain syystä Lokki Joonatan ei koskaan oikein iskenyt, mutta tässä oli lentokoneita, moottoriöljyä ja hetkiä nuotion ääressä - siis tunnelmaa. Lisäksi nimi oli (ja on minusta edelleen) hurjan tyylikäs. Aivan kuten Lokki Joonatanissa, tässäkin kirjassa lipsahdetaan minusta hetkittäin turhan mahtipontisuuden puolelle tai haparoidaan kummallisen ylimystisyyden ja nokkelien oivallusten rajoilla. Enimmäkseen Illuusio pysyy kuitenkin Lokki Joonatania paremmin kasassa ja tarjoaa hykerryttäviä oivalluksia. Jos saisin päättää, kumpi näistä kahdesta kirjasta on klassikko, valitsisin ehdottomasti tämän.
Tykkäsin kirjasta kovin, enkä laskenut sitä tassuistani ennen kuin sain luettua. Jäi niin jännään kohtaan. Tahdon seuraavan kirjan pian luettavaksi. Lempihahmoni on tässä sarjassa ehdottomnasti, Lykky.
Kelpo jatkoa Musta Haltia sarjalle. Tämä ei ihan yllä sen tasolle. Ehkä yllätyksellisyys jäi vähän puuttumaan. Kelpo fantsu joka tapauksessa. Tälle kolme staraa kun edelliseen trilogiaan 4, 3.5, 3.5... Wulfgar ja Bruenor on isossa roolissa eikä pelkästään Drizzt ja ihan mielenkiinnolla jään odottamaan kaverusten vaellusta Jäätuuli #2:ssa...
Hyvä ja mukaansatempaava kirja. Mielenkiinto tarinaan säilyy alusta loppuun koko ajan. Yllättäviäkin asioita tapahtuu ja tapahtumia ei juurikaan voi arvata etukäteen. Kannattaa lukea!
En ole vieläkään varma, missä vika, mutta Uskollinen jätti jotenkin kylmäksi. Hankin tän tietenkin heti käsiini suomennoksen ilmestyttyä, mutta petyin. Oli tääkin toki ihan kiva näyte Rothilta, mutta tykkäsin kahdesta ekasta kirjasta eniten. Tämä ei vain ollut toivomani loppu. Geeneistä puhuttiin ihan liikaa ja kirja oli sen takia todella pitkäveteinen. Ei kirja missään nimessä täysin surkea ollut, jokin vain tökki ja pahasti. Outolintu oli koko sarjan paras kirja. Kapinallinenkin meni, mutta Uskollisesta sai sellaisen vaikutelman, että kirjailija ei olekaan jaksanut kirjoittaa hienoa tarinaa niin hyvin kuin osaisi. Oli tää ihan kiva ja suosittelen joka tapauksessa lukemaan.
Käärmeenlumoojasta ei ollut mielestäni kovinkaan kummoinen, mutta Piraijakuiskaaja oli mielettömän hieno kirja! Salaman kirjoissa on vain se kökköpuoli, että yleensä alkaa tapahtua vasta vikoilla sivuilla. Onneksi saa kuitenkin nauttia huumorista! Edenistä pidin todella paljon ja jopa Ronnista aloin nyt pitää enemmän. Voipi olla, että Eden, Ronni ja Joone ovat lempparini! Kirjan juoni oli sujuva ja hauska. Luin tätä aina kun oli pienikin mahis! Suosittelen!
Löysin tämän kirjan täältä Risingshadow:sta ja tuli heti kauhea himo lukea tämä! Enkä missään nimessä pettynyt! Meni siinä jokunen kuukausi, ennenkuin sain tän tilattua adlibristä. Kirjan alku on jokseenkin hieman tönkkö, mutta alun ainakin voi lukea ilman välitöntä vaaraa siitä, että sydän hyppäisi rinnasta ulos... Alku valmisteli lukijaa kirjan loppu puolen koitokseen, joka oli todellakin raaka ja jännittävä. Loppu puolella tosiaan kannattaa miettiä sitä "ei heikkohermoisille" -kohtaa. Joka tapauksessa kirja oli todella mielenkiintoinen ja kirjailija osasi hyvin asiansa. Monia mysteerejä jäi kuitenkin auki, kuten se, miten Mia ei ollutkaan oikea Mia Maahan palatessaan vaikka se siltä näytti. Olin ihan ällikällä lyöty ja mietin kaikkia teorioita: olisiko Mia muka voitu kolkata evakuointikapselissa ja tilalle olisikin tullut doppelgänger? Ei vaikuta todennäköiseltä, joten ainakin tämä kysymys jäi painamaan mieltäni. Alku oli todella matelevaa, vaikka teksti olikin sujuvaa ja pienet mysteerit jo alkuvaiheessa olivat jänniä. Kuvaus oli todella hyvää luokkaa mielestäni. Minun oli kuitenkin pakko vilkaista vikoja lukuja, mutta silti jännitti ja ahdisti kun pääsin sinne kohtaan luettuani alunkin kokonaan. Jännitin yhdessä päähenkilöiden kanssa. Mian ja Antoinen romanssin alku jäi jotenkin auki, kun nuorten koulutuksestakaan ei ollut juuri puhetta kirjan aikana. Nuoret viedään New Yorkiin ja sitten on koulutus, jota ei liiemmin edes kuvailla ja yhtäkkiä ollaan jo Kuussa! Tuntui kuin kirjan alku olisi kulkenut etenepäin hitaasti ja kuin sumun peitossa. Olihan sitä tietty ihan mukavakin lukea, kun ei vielä jännittää tarvinnut. Mutta kun Kuuhun asti päästiin, niin luin kirjaa aina tilaisuuden tullen. Jäin toivomaan jatko-osaa, vaikkei sellaista uskoakseni ole luvassa. Pidin kirjan henkilöistä paljon, etenkin Miasta ja Colemanista. Kirjan loppu oli surullinen ja raaka ja itsekkin tykkään enemmän onnellisista lopuista, mutta menihän se näinkin! Juoni ja kuvaus olivat aidontuntuiset ja oikeasti todella mukaansa tempaisevat. LUKEKAA IHMEESSÄ!!! Yöllä tai illalla en kuitenkaan suosittele lukemaan ainakaan kirjan loppupuolta... Darlah - 172 tuntia kuussa piti tiukasti otteessaan loppuun saakka ja se jätti monia kysymyksiä lukijan arvailun varaan, mutta loistava kirja joka tapauksessa <3