Ihanan ihanat hahmot! Ensimmäisessä Caravalissa en oikein piitannut päähahmoista mutta tässä oikein rakastin.
Caraval-maailma sai minut taas mukaansa ja luin kirjan yhdellä kerralla kokonaan. Ainoa miinus oli tunteiden määrä kirjassa. Olen itse todella herkkä ja tunteikas henkilö mutta jostakin syystä kirjoissa siitä en piittaa.
Aivan huikea! Stephanie on osannut aivan tajuttoman hyvin kuvailla Caraval-maailman miljöötä ja sai minut aivan pelin haltioihin.
Hahmot eivät ollut niinkään mieleeni mutta se ei häirinnyt lukemista yhtään!❤️
suosittelen lämpimästi
Aivan todella suloinen tarina! Suosittelen ehdottomasti kaikille lukemaan, tarinassa oli monen monta persoonallista hahmoa ja tarina oli todella hellyyttävä! suosittelen
"Amberin kronikoiden" toinen osa ei yllä aivan edeltäjänsä tasolle, mutta kovin kauaksi se ei siitä jää. Tuttuun tapaan Roger Zelazny kuljettaa lukijaa prinssi Corwinin matkassa vaarasta toiseen ja välillä tapahtumat viuhuvat sivuilla huimaa vauhtia. Tässä osassa on ensimmäistä kirjaa vähemmän Amberin prinssien ja prinsessojen välistä valtapeliä, mikä on hieman harmi, koska se oli ykkösosan viihdyttävintä antia. Sen sijaan tarina saa mustempia sävyjä, kun varjomaailmoihin iskee paljon Corwinin veljiäkin pahempia vihollisia.
Ensimmäisen osan tapaan myös "Avalonin luodeissa" on epätasaisuutta: huikaisevan hyviä kohtauksia seuraa keskinkertaisemmat pätkät. Tällä kertaa niitä keskinkertaisuuksia on valitettavasti enemmän. Esimerkiksi ykkösosassa Corwinin ja Randomin matka varjomaailmojen lävitse oli kiehtova, nyt Corwinin vastaava retki on kirjoitettu uuvuttavan vyöryttävällä tyylillä. Toisaaltava oivaltavat ja vaikuttavat kohtaukset palauttavat aina uudestaan uskon Zelaznyn kykyihin. Suomennoksen kielikin on taidokasta, vai mitä pidätte tällaisesta kuvailusta: "Taivas oli messinkiä ja aurinko oli sohjoinen omena. Tuuli oli huohottava koira, jonka henki haisi."
Tarinan loppukäänteet olivat osittain arvattavissa, mutta mielestäni juoni kehittyi juuri oikeaan suuntaan. Kolmas osa kiinnostaa kovasti, mutta valitettavasti sitä ei ole suomennettu. Taitaa olla pakko tarttua alkukieliseen teokseen.
Nerokas. Arvelin monta kertaa tietäväni kuka on syyllinen ainoastaan löytääkseni itseni lopusta hämmentyneenä, todella hyvä. Kannattaa lukea!
On muute kouluttava kirja.
Helmi Tolosen Tukahdutetut-trilogian kovasti odottamani toinen osa "Ikiliekki" on suomalaisen ya- kirjallisuuden fantasia sekä paranormaalin romantiikan ehdottomasti parasta antia. Ahmin kirjan yhteenmenoon ja samalla jarruttelin, koska en halunnut tarinan loppuvan. Jännitys piti otteessaan ensimmäisestä luvusta kirjan viimeiseen lauseeseen saakka, joka jättikin minut pureskelemaan kynsinauhoja ja kärvistelemään odottaessani malttamattomana viimeistä osaa upeasta tarinasta.
Mielestäni kirja oli todella taidokkaasti kirjoitettu, vaikkei vetänytkään vertoja triologian ensimmäiselle osalle. Toki ensimmäisen kirjan luettuani maltoin tuskin odottaa tarinalle jatkoa, ja kun toinen kirja kertoikin menneisyydestä, se latisti hiukan tunnelmaa. Kirjan juoni oli jännittävä, joskin paikoin hiukan sekava ja välillä oli hankalaa muistaa, kuka oli kenenkin ystävä ja toisin päin. Tarina oli kuitenkin hyvin moniulotteinen ja pidän kovasti siitä, että päähenkilö on pyörätuolissa, miten muut siihen suhtautuvat ja niin edelleen. Juoni ei ollut niin nopeatempoinen kuin ensimmäisessä osassa, joka ei antanut samanlaista tarvetta lukea kirjaa joka hetki sivutolkulla, eikä tempaissut niin voimakkaasti mukaansa. Luulen, että kirja olisi toiminut paremmin lisäkirjana, kuten Outolinnuissa Neljä.
Perus rakkaus-fantasia-mättöö. Kieli on tosi sujuvaa ja luin kirjan nopeasti. Suosittelen lukemaan <3.
- Alkuun olin epäileväinen kirjan suhteen, kun se vaikutti Rosvoruhtinaan tyyppiseltä kirjalta, jossa juoni oli pelkkää varastelua, toki muutamalla juonenkäänteellä ja pitkäveteisellä kuvailulla höystettynä. Epäilykset osoittautuivat kuitenkin heti turhiksi, ja kirja sisälsi loppujen lopuksi valtavat määrät juonenkäänteitä sekä arvoituksia, jotka ratkesivat vasta kirjan lopussa, mutta joista löytyi vinkkejä sieltä täältä, kannesta kanteen. Teksti pysähteli paikoin, mutta se oli ennemmin hyvä kuin huono asia ja lisäsi odotuksen määrää. Kokonaisuudessaan kirja imaisi täysin mukaansa, enkä voinut muuta kuin kulkea nenä kiinni kirjassa :) Aivan loistava taidonnäyte kotimaiselta kirjailijalta!
Kirja on vauhdikas ja jännittävä. Minulla on ollut se lukulistalla pitkään ja vihdoinkin sain sen luettua ja se sen väärti. Opin kirjasta paljon Kreikkalaisesta mytologiasta ja fiktiivinen tarinakin oli tosi hyvä. Hahmot ovat hyviä, mutta jokseenkin klassisia fantasia hahmoja: sankari joka saa tietää olevansa voimakas. Hänen paras hauska paras kaveri ja fiksu tyttö sankari joka on taidokkaampi kuin päähahmo. Kuulostaako tutulta? Muuten rakastin kirjaa ja en malta odottaa jatko-osien lukemista.
Luin kirjan ensimmäisen kerran ehkä 11 vuotiaana. Sain kirjasta painajais unen jossa luuranko armeijaa jahtaa mua kattojen päällä.
kirjassa on hyvä juoni ei edes ole pelottava mutta en suosittele lukemaan lian nuorena ja juuri ennen nukkumista. Paitsi jos haluaa painajaisa
Rauhaa rakastavat ihmiset tempautuvat mukaan Valtaistuinpeliin. Jos sinut houkutellaan tai pakotetaan peliin mukaan, sinulle jää vain kaksi vaihtoehtoa: voitto tai kuolema. Mutta mitä hyötyä valtaistuimella istumisesta on, kun talvi on tulossa? Talven mukanaan tuoman kuolettavan uhan edessä kuninkaat ja orjat ovat samanarvoisia. Samaan aikaan osa ihmisistä on riittävän nokkelia tai onnekkaita välttääkseen peliin sotkeutumisen kokonaan. Millainen kohtalo heitä odottaa?
Luin Valtaistuinpelin nyt toistamiseen, tällä kertaa englanniksi. Sen voin suoriltaan sanoa, että kirja kestää monihaaraisuutensa vuoksi uudelleenlukemisen erinomaisesti. Monihaaraisuus on kuitenkin myös kirjan ja koko kirjasarjan kirous ja keskeinen syy, miksi sarja on yhä kesken. Henkilöhahmoja on tarpeettoman paljon ja he levittäytyvät tarpeettoman laajalle kautta koko tunnetun maailman.
Kirjan tapahtumat sinänsä ovat hyvin jännittäviä ja mukaansatempaavia, mikä tekee kirjasta nopeampilukuisen kuin päälle päin uskoisi. Myös henkilöt ovat kiinnostavia ja omaperäisiä, siitä kiitän Martinia auliisti. Sen sijaan pseudokeskiaikainen maailma, kuninkaalliset, ritarit, peitset ja kalistelu eivät saa minua haukkomaan henkeäni ihastuksesta. Kiehtovimmat asiat tapahtuvat Muurilla ja Kapeanmeren takana, paikoissa, joissa voi tuntea kadoksissa olleen taikuuden tunnustelevan kosketuksen.
Taattua Dick`iä! Maailmat heittävät kuperkeikkaa pääosan esittäjän kadottua maailmaan, jossa häntä ei tunneta; oltuaan tunnettu viihdetaiteilija omassa todellisuudessaan.
Dick`in huumoria parhaimmillaan- ei liian pitkä, 260 sivuinen toimintapläjäys
Suosittelen lämpimästi
Hudd-sedän suolasirotin; Hemmo Murto-Unkila(Dude Burglary~ la Strange)
Lähtee aika villisti liikkeelle tuollaisella zombiviritys katumuselegialla: oudohko, raikas tuulahdus suomalaiselta tekijältä- aika ovela, sekä hyvä.
Kerääjä: WAU!!
Kaikki novellithan ovat tekijän 'rakkaita lapsia, nuo tuossa edellä pomppivat ihanasti esiin tuosta kokoelmasta.
Nousi aluksi nuo vieraskieliset pääosan esittäjät mielee, että onko englannissos jo päätetty; no mielen pohjilta tein tekijälle nimestään heti käännöksen- ainakin englanniksi hyvähkösti kääntyi! Saksaan kummiskin, internationaaliin levitykseen Ranskaan.
Kotkalaiset voivat kokea muutaman ahaa elämyksen paikkojen-, tai liikkeiden nimistä; vaikka vieraskieliseksi ne owatten piilotettu.
Pelkäsin tarinoiden muistuttavan omiani, kerta samasta kaupungista olemme, mutta huoli pois; se että en niitä koskaan edes julkaisisi, niin Kotkaan mahtuu onneksi monenlaista laajaa tajuntaa- minun kummallisuuteni eivät liippaa tätä...
Hyvä novellikokoelma- ostakaa/ lukekaa pois
ei kehtaa saata
kehua enempää naata!
David ja Leigh Eddingsin Belgarath; Velhon tarina tuo ihanasti muistiimme heidän kahden kirjasarjan pääosan esittäjät- etunenässä patriarkka Belgarathin tarinan. Jo myöhäiseen velhon keski-ikään (7000v.) ennättänyt Belgarath seikkaili Belgarionin Taru kirjasarjassa, kuin myös Mallorean tarussa. Näiden kymmenen fantasiakirjan sivuilta piirtyy tietty kuva velmuilevasta veijarista, joka panoksellaan suvun päämiehenä tarkentuu tässä yli 800 sivuisessa tiiliskivessä.
Patriarkka Belgarathin 7000 vuotinen elämä tietty pitää sisällään ihmiskunnan alkuhämärän aina kirjasarjan fantastiseen finaaliin saakka. Tämä velmuilevaan velhoon keskittyvä eepos piirtää hänestä kovapintaisen humoristin, jolta vielä löytyy sydänkin rinnastaan.
Myöhemmin luen kirjasarjan toisen pääosan esittäjän; eli Patriarkka Belgarathin tyttären- Polgara; velhottaren tarinan. Siinä olisi toinen tiiliskivi nieltäväksi.
Kun noista kirjasarjoista on kulunut vuosi, jolloin sain ne kahlatuksi; oli tosi kiva palata kerran vielä noihin mielikuvitusmaisemiin. Tällainen hevimetallimies, joka ei erityisemmin fantasiasta ole aiemmin välittänyt sai itselleen uuden hienon kirjallisuuden aihealueen. Innolla odotan kirjailijapariskunta Eddingsin loppuja kirjasarjoja; jotka tuolta hyllystä jo mulle huhuilee... lue minut, lue minut.
Suosittelen fantasiakirjallisuuden ystäville tätä teosta, kuten myös niitä kahta kirjasarjaa, joihin tämä kirja niin hienosti Belgarathin tarinan kietoo.
Kirja oli mielenkiintoinen puoli kirjasta josta olin pitänyt alusta alkaen. Se vastasi moniin kysymyksiin ja sai miettimään.
Teiniporukka päihittämässä supervaltioiden yliluonnollisia puolustusvoimia. Eli aika perinteinen YA-kirja. Tarina alkaa siitä, kun jengipomo Kaz ottaa vastaan keikan ja värvää parhaan tiiminsä mukaan. Ja ei kun seikkailuun! Tarinassa on hauskasti mukana viitteitä sisarsarja Grishaversumin. Englanniksi tämä onkin sarjan neljäs kirja, mutta suomenkielinen versio aloittaa uuden, Paluu Grishaversumiin -sarjan.
Kirja on mielestäni mukavan simppeli ja fontti on huomattavan suurta. Sanoisin, että helppolukuinen normiseikkailu, jossa on muutamia yllättäviä käänteitäkin onneksi. Henkilöhahmot on rakennettu mukavan monipuolisiksi ja seikkailu on kokonaisuutena toimiva. Olen katsonut Varjo ja riipus -tv sarjaa, johon on sotkettu tämän kirjan tarinaa varsinaisen Varjo ja riipus -kirjan lisäksi. Oli kiva nyt lukea miten tämä tarina todellisuudessa menee. Kirjat ovat mukavan yksinkertaisia töllösarjaan verraten.
Stuart Turton iskee jälleen!
Mistä edes aloittaa? Pimeitten vetten paholainen on kertomus 1600-luvun purjealuksesta, joka matkaa Itä-Intiasta Eurooppaan mukanaan paprikoita, mausteita, mystinen Laite ja vielä mystisempi "salaisuus". Eikä siinä vielä kaikki, ei läheskään. Lisäksi laivan matkustajat ovat hillittömän värikäs seurue joukossaan muun muassa tuntemattomasta syystä vangittu salapoliisi, saarnamies suojatteineen ja hyttiinsä linnoittautunut varakreivitär. Myös laivan miehistö vaikuttaa salamyhkäiseltä omine agendoineen, joilla tuntuu olevan niukasti tekemistä laivan turvallisen etenemisen kanssa.
Synkkä varjo lankeaa laivan ylle jo lähtösatamassa, kun kieletön spitaalinen kiroaa laivan ja kaikki sen kyytiin kapuavat raukat. Hyvin pian tämän jälkeen kirous näyttää kuin näyttääkin käyvän toteen ja karmivat tapahtumat alkavat vyöryä matkustajien ja miehistön jäsenten - ja tietenkin lukijan - silmille. Siitä eteenpäin tarina onkin yhtä yllätysten ja vastayllätysten sarjatykitystä. 500 sivua eivät tunnu riittävän millään niiden kaikkien kuvaamiseen.
Moni on kehunut Turtonia yhdeksi aikamme omaperäisimmistä dekkaristeista, ja he ovat kaikki oikeassa. Paitsi ettei hän ole pelkkä dekkaristi. Hän on myös fantasia-, tieteis- ja kauhukirjailija, ja mitä vielä muuta. Pimeitten vetten paholaisesta ei vauhtia ja juonenkäänteitä puutu, mutta mielestäni tarinankerronnan intensiteetti ei edes ole kirjan paras puoli. Eikä omaperäisyyskään. Vaan henkilöhahmot. Kirjassa esiintyy toistakymmentä keskeistä hahmoa, jotka käytännössä kaikki ovat kiinnostavia ja moniulotteisia yksilöitä. On lempeä jättiläinen Arent. On pahasti häiriintynyt kenraalikuvernööri. On nokkela Lia, kovaksikeitetty Drecht, arvoituksellinen Isabel, ja monta muuta. Ilmiömäinen suoritus.
Taas kerran joudun pähkäilemään pääni pöpiksi, mistä voisin Pimeitten vetten paholaista edes hivenen kritisoida. No, tapahtumia oli ehkä jo vähän liikaakin, minkä tajusi kunnolla vasta lopussa, kun paholaisen kynsistä selvinneet purkivat salaisuuksien vyyhtiä. Mutta se on kokonaista tähteä pienempi miinus.
Ukkoshuilussa pääosassa on meteorologi. Mielenkiintoista. Tai oikeastaan pääosassa on sää. Huippumielenkiintoista.
Kirja alkaa prologimaisella versiolla Vanhassa testamentissa esiintyvän profeetta Joonan tarinasta. Tarina on kirjan ensimmäisen puoliskon kiinnostavinta antia yhdessä säätä, ilmastoa ja ympäristöä pohdiskelevien blogitekstien kanssa. Suurin osa alkupuolesta kuluu jumittuneena päähenkilö Leena Lindin epäkiinnostaviin ihmissuhde- ja muihin henkilökohtaisen elämän sotkuihin. Kiinnostus ei herää edes tarinan pyöriessä hänen ammatillisten murheidensa parissa.
Kunnes alkaa tapahtua: Leena huomaa uuden työpaikkansa olevan jotakin muuta kuin päällepäin ensin näyttää. Samaan aikaan hän saa Leia-tyttärensä kanssa kohdata sään arvaamattoman mahdin. Keskustelut, jotka kirjassa käydään juurikin tästä luonnonvoimien mahdista suhteessa ihmisten mahtiin, kohottavat kirjan arvoa loppua kohti. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Sitä ihmettelen, eikö sää muka olisi ollut riittävän kiinnostava aihe itsessään täyttämään romaanimittaisen kertomuksen ääriään myöten. Mihin ihmissuhderepostelua tarvitaan? Myönnetään, että kirjan loppupuoli osittain vastasi näihinkin ihmettelyihin. Siis osittain. Lisäksi aivan lopussa on yksi seikka, joka jäi harmittamaan, jopa ärsyttämään minua. En sano enempää, etten paljasta liikaa. Mutta Ukkoshuilun loppuhuipennus ei täysin tyydyttänyt minua.
Hieno aihe, ja Johanna Sinisalo on mainio tarinankertoja. Lukemiseen käyttämäni aika katosi myrskytuuleen, niin kuin sen pitikin kadota.
Pidin tästä. Nykymaailmassa tuntuu, ettei tämän kaltainen tulevaisuus ole välttämättä kovinkaan kaukana. En odottanut näin rankkaa settiä nuortenkirjalta, välillä tuntui että kurjuutta oli liikaakin. Kirjoitustyyli oli kaunista, mutta loppu tuli jotenkin äkisti ja apu pyytämättä. Mutta pitkästä aikaa uppouduin tarinaan syvästi. Välitin aidosti siitä, mitä henkilöille käy.
Sanon jo suoraan heti kättelyssä, että Korppien kehä ei ole (fantasia)romaanina kaikkein paras mutta eniten tämä kiinnosti juuri hahmojensa takia ja miten sekalaisen seurakunnan edesottamukset etenevät. Eniten KK on saanut juuri hypeä hahmojensa ansiosta, joten tavallaan kuitenkin sain sen mitä toivoin. Silti hahmojen keskinäiset draamankaaret jäivät ennakoimaani vähäisemmiksi eli sittenkin tässä mielessä kirjan hype on itse kirjaa ihmeellisempää.
Kirjan keskivaihe oli alkua ja loppua parempia - alku oli omaan makuun vähän sekavahko ja loppupäässä ylläreitä tuli jo ähkyyn asti. Sitten mietin, että miksi emme saaneet yhden päähahmon pov:ta lainkaan.
Mutta haluan luetella asioita joita tässä kirjassa tykkäsin: kuusikko ja heidän väliset kemiat (ja labran räjähdykset), Inejin ja Ninan välinen ystävyys, se miten Kazin musertavaa menneisyyttä paljastettiin lukijalle hitaasti, se miten Jesper kettuili Wylanille (aistin romanssin), Matthiaksen (pikainen) hahmokehitys. Se kohtaus jossa kuusikko löysi jotain vuorilta ja Ninan & Matthiaksen välinen keskustelu sen jälkeen. Tuo kohtaus oli omaan makuun hyvää draamaa, vaikka toki ennestään nähty, mutta pidin keskustelun suoruudesta. Muutenkin tämän kirjan vihollisista rakastavaisiksi tuntui hyvältä kun osapuolet olivat samalla tasolla toistensa kanssa.
Kieltämättä Korppien kehä on pätevästi koottu viihdepaketti, jonka hahmot ovat muistettavia.
Juno on salaillut noituuttaan erittäin noitavainoisessa yhteiskunnassa koko elämänsä ajan. Kaikki muuttuu, kun hän muuttaa suurkaupunkiin ja alkaa olla tekemisissä muiden noitien kanssa. Tarinaa kerrotaan Junon ja hänen kaupungissa tapaamansa Sadinin näkökulmista.
Kirja oli minulle positiivinen yllätys! Sen juoni ei noudata mitään tuttua kaavaa, joten jännitys säilyy loppuun saakka. Hahmot ovat sellaisia, että heistä olisi mieluusti kuullut lisääkin.
Pidin kirjassa erityisesti siitä, miten mustan ja valkoisen noituuden moraalista "hyvyyttä" ja "pahuutta" kyseenalaistettiin. Eli onko musta taikuus aina pahempaa ja epäilyttävämpää kuin valkoinen? Tahdon muuten kertoa tähän liittyen tarinan, joka liittyy siihen, miten aloin miettiä taikuutta eri tavalla: Olin vinkkaamassa kasiluokkalaisille Greenin Half Bad -trilogiaa. Kerroin miten siinä on mustia ja valkoisia noitia ja mustat on tässä niitä pahempia noitia. Sieltä eräs oppilaista huusi heti, että nekö musta ja valkoinen on siis ihonvärejä? Totesin että nyt on taikuudesta puhe. Mutta tämän hetken jälkeen mustan taikuuden pahuus on häirinnyt minua erityisesti. Eikö valkoinen taikuus voisi välillä olla pahaa myös?!
Tästä syystä tämä kirja miellytti niin kovin, kun musta ei ollut automaattisesti paha.
Perinteinen pojille suunnattu seikkailukirja, jonka päähenkilö on vielä "ei mikään tavallinen tyttö". Kirjan ajatus on mielenkiintoinen, mitä jos Peter Pan ei olisikaan mukana suurimmassa osassa kirjaa? Tuloksena on kuitenkin kertomus, jossa mennään järjestyksessä seikkailukohtauksesta toiseen ja esitellään Mikä Mikä Maan maisemia. Eniten minua hämmensi tässä kirjassa kerronta. Se on suunnattu pääosin lapsille, mutta välillä eteen tulee vaikeita kuvauksia ja erikoisia sanoja. Ne etäännyttivät ainakin minua lukijana juonesta. Esim. kuka 16-vuotias sankaritar kuvailee maailmaa näin: "Maan tasalla kasvoi merkillisiä pikku kasveja. Vaikka Wendy ei yleensä mielellään lausunut subjektiivisia mielipiteitä puolustuskyvyttömistä olennoista, ne olivat hänen mielestään varsin rumia." Minua häiritsi myös se, miten kirjailija käyttää kaikista muista kuin ihmisolennoista, esim. Helinästä, termiä "se". Joo, ei mennyt jatkoon tämä kirja. Oli taistelu saada luettua loppuun.