Kirjassa on erikoinen idea, maailma ilman rakkautta. Alku oli mielestäni rasittava/tylsähkö kun Lena pelkäsi rakkautta. Kun hän vihdoinkin "antautuu" kirja muuttuu paljon paremmaksi. Vaikka kirja oli muuten melko ennalta-arvattava, loppu kyllä löi ilmat pihalle. Seuraava osaa etsiessä! =)
En aluksi meinannut lukea koko kirjaa, koska tämän on kirjoittanut mies, vaikka päähenkilönä on nuori nainen, mutta kiinnostus kirjan ideaa kohtaan vei voiton ja sanottakoon, että hyvä niin! Kirjailija suoriutui ihan mallikkaasti nuoren naisen näkökulman kerronnasta ja mukavasti kirja sisälsi myös romantiikkaa. Tarina oli mukaansatempaava ja vaikkakin vähän ennalta arvattava, niin ei se minua haitannut. GO KIELLETTY RAKKAUS! :) Ihanan erilainen kirja pitkästä aikaa! Jatko-osaa odotellaan.
Todella hyvä kirja. Ei kestänyt kauaakaan kun olin jo tämän lukaissut ja toista osaa menin metsästämään, jota ikävä kyllä vielä ei ollut tullut kirjastoihin. Kirjoitustyyli oli hyvä ja tarina kulki jouhevasti. Henkilöt olivat hyviä ja sisältöä riitti. Suosittelen :)
"Sanokaahan, toveri komissaari, mitä marxismi-leninismi sanoo päättömistä mutanteista?" Ydinasein käyty kolmas maailmansota on pistänyt paikat Venäjällä pahemman kerran remonttiin ja tappava säteily on pakottanut ihmiskunnan viimeiset rippeet pakenemaan Moskovan metroverkostoon, jonka asemille on rakentunut erilaisten uskonnollisten kulttien ja poliittisten yhteisöjen muodostama pienoismaailma. Nuoren Artjomin VDNH-kotiasema on joutunut salaperäisten mustien olentojen toistuvien hyökkäyksien kohteeksi. Tilanteen alkaessa käydä sietämättömäksi lähtee päähenkilömme hakemaan apua metroverkoston keskuksesta, Poliksesta. Siitä saa alkunsa helkkarinmoinen savotta läpi vaarallisten metrotunnelien. Matkallaan Artjom törmää muun muassa Suuren Madon kulttiin kuuluviin kannibaaleihin, Neljännen valtakunnan perustaneisiin natseihin, petomaisiin kirjastonhoitajiin, Interstationaalin nimiin vannovaan trotskilaiseen taisteluryhmään, säteilyn luomiin hirviöihin ja muihin enemmän tai vähemmän miellyttäviin tuttavuuksiin. Kremlissäkin pistäydytään ja opitaan jotakin pentagrammin ja punatähden välisestä yhtäläisyydestä. Dmitri Gluhovskin "Metro 2033" (Like, 2010) -romaanin suosio on maailmalla ollut ilmeisen suurta, ja Internetissä alunperin julkaistun romaanin pohjalta on tehty myös ilmeisesti kohtalaisen suosittu konsolipeli. Ja mikäs siinä, Gluhovski onkin kirjoittanut varsin viihdyttävän scifi-romaanin, jonka post-apokalyptiset visiot jaksavat viihdyttää. Välillä tulee tosin mieleen, että kustannustoimittajasta olisi ollut apua sillä pientä tiivistämistä tarina olisi kaivannut. Juonen pointti tahtoi aika ajoin hukkua. "Metro 2033" on viihdyttävä romaani vähän kevyemmän scifin ystäville. Yläkoululaisillekin tätä voisi suositella.
Philip K. Dickin "Oraakkelin kirja" (WSOY, 1992) oli ensimmäinen kosketukseni tieteiskirjallisuuden suuren nimen tuotantoon. Lähtökohdat romaanille olivat mitä oivallisimmat: ajatusleikki siitä, miltä dystopinen Yhdysvallat näyttäisi mikäli toinen maailmansota olisikin päättynyt akselivaltojen voittoon. Lyhyehkö romaani kerrotaan monen eri henkilön näkökulmasta; mukana kuvioissa ovat niin vanhoja amerikkalaisia antiikkiesineitä myyvä kauppias, maansa poliittiseen peliin sekaantuneita saksalaisia kuin juutalainen koruntekijäkin. Näiden tarinat sekoittuvat osaksi suurempaa kuviota, jossa myös yijing-ennustuksilla ja Abendsenin kirjoittamalla vaihtoehtohistoriallisella romaanilla "Heinäsirkat peittävät maan" on oma roolinsa. En oikein onnistunut saamaan kiinni romaanista, joka alkaa kyllä lupaavasti ja sisältää hirvittävästi kiinnostavia aineksia, mutta jättää sitten puolitiehen, eikä oikein toimi yksinomaan vaihtoehtoisena tulevaisuuden kuvauksenakaan. Oliko se muka tässä vai jäikö minulta jotakin oleellista ymmärtämättä? Niin tai näin, pienoinen pettymys tämä oli.
Voisi olla mielenkiintoista kuulla, mitä arviota kirja olisi saanut jos kukaan ei olisi kertonut Sonja Kinnusen ikää. "Jääsielun uskomattoman koukuttavan tarinan tekee vielä uskomattomammaksi se, että keravalainen Sonja Kinnunen on kirjoittanut sen vain 15-vuotiaana." Aaaaaaaaha. Eli kolmekymppiseltä kirjailijalta tämä olisi "vain" uskomattoman koukuttava eli suunnilleen aika mitätön teos? Kirja saa tähden lisää, koska Kinnunen on vielä nuori? Jääsielu on hyvä kirja. Se ei tarvitse kirjailijan iällä mainostamista. Se hurmaa jo itsellään. Ymmärrän joo kustantamojen rahantekotavoitteen. Mutta ärsyttää. Juoni kirjassa on tavallaan aika perinteinen. Jääsielu, jonka tuntomerkkeihin soveltuu täysin eräs hahmo. Rakkaustarina ja totta kai yllätysloppu, jossa murhaajaksi paljastuu nurkan takaa hyökkäävä henkilö. Kuitenkin, lopun murha- /itsemurhakierre jäi sykkimään rahtusen turhan kovaa. Loppu oli upea, se sopi täydellisesti hahmoihin. Surullinen joo, (Fabian sulatti sydämen täysin) mutta onnistunut ja taitava. Hahmoissa on onnistuttu. Sebastian on jokseenkin niin... Tavallaan sisäisesti hyvä, mutta liattu henkilö. Kärsivä, katkera, kaunis. Fabian on tunteellinen, pääosin positiivinen. Vienna on niin hyvä, ettei ihmismieli vain käsitä asiaa. Niin... Ainutlaatuinen. Jokaisen persoona elää paperilla ja hehkuu valoaan. Pariin otteeseen hampaat kirskahtivat toistoon, mutta säälimättömän kauniit kielikuvat ja kuvaukset kohosivat plussan puolelle. Preesens ei ihan toiminut tekstissä, maistui makuuni liian... Väärältä. Vaikka eihän sitä todella huomaa lukiessaan. Ja se taito, millä Hallstattin kylä on maalattu... Tässä kohtaa allekirjoitan takakannen. Niin säälimättömän todentuntuista, realistista ja järkyttävän kaunista. Todella kykeni näkemään kylän ja hahmot, koko maailman. Nopealukuinen, kiinnostava, viisas. Eikä kirjailijan iällä ole mitään väliä.
Hyvä kirja, tarjosi jännittäviä lukuhetkejä lukijalle, jäi kuitenki ärsyttämään se kun tarinassa ei kirjoitettu Idan ja Linnean näkökulmasta. Niihin hahmoihin olisin myös halunnut päästä tutuksi, siispä toivon, kun toista osaa alan lukemaan siellä olisi näiden henkilöiden näkökulmat. Parasta kirjassa oli ettei se ollut ennalta-arvattava. Ajattelin parissa kohtaan että ''Joo se oli toi'', mutta luettuani eteenpäin saikin huomata olevani väärässä, mikä teki kirjan kiintoisemmaksi.
Hyvä kirja! Todella mukava lukea tästä Breen näkökulmasta. Ja vaikka tiesin, että Bree kuolee se tuli kuitenkin shokkina.
Kirjan alku oli aika tylsä, samoin kuin juoni. Juonessa ei oikein tullut mitää muutoksia. Ajattelin kannen perusteella, että kirja voisi olla kiva, mutta olin hieman pettynyt, kun ei se oikein ollutkaan. Amy oli tosi rasittava ihminen ja Seuraaja.
Ihana kirja. Tykkäsin kirjan luovasta ideasta ja sen yksinkertaisuudesta. Kirjaa oli vaikea irrottaa käsistään, sillä se piti mukanaan viimeisille sivuille saakka. Ahern keksii ihania ja persoonallisia henkilöitä, jotka tuntuvat oikeilta ihmisiltä, sillä heidän luonteensa tulee Ahernin kirjoissa aina vahvasti esille. En oikein keksi enempää kirjoitettavaa tästä kirjasta, mutta sen voin sanoa, että tämä kirja kannattaa lukea jos tykkää vähän kevyemmästä fantasiasta.
Tiikerisydän oli joissain kohdissa aika sekava, mutta kärryillä pysyi jo toisella lukukerralla erinomaisesti.
Merirosvot ja kultainen neula sai mielenkiinnon heräämään heti ensisivuilta saakka ja sai sen pidettyä koko kirjan ajan loppuun saakka.
Takeshitan kintereillä oli jännittävä niskavillat nostattava kirja. Luin sitä yksin illalla lukulampun valossa, mitä ei kannata tehdä. Painajaiset odottaa!
Kirja oli hyvä. Se oli erittäin mielenkiintoinen, mutta siinä oli hieman tylsiäkin kohtia. Alku oli vähän pitkäveteinen, mutta nopeasti parani. Pidin siitä kun yksi ystävyksistä kuoli, sillä se kerrottiin erittäin hyvin. Mielenkiinto pysyi hyvin loppuun saakka.
Salamavaras on hyvä aloitus erinomaiselle sarjalle. Pidän sarjasta tosi paljon. <3 <3 <3
Oiih, siis mahtavaa! Lumottu on ehdottomasti sarjan paras osa tähän mennessä. Rakastin Heathia, hän sopi Zoeylle, mutta toisaalta ihanan romanttista, että hän kuoli puolisekaisin olevan tyttöystävän pelastamisyrityksessä. Minua häiritsi hieman se, että tarina kerrotaan monen henkilön näkökulmasta, sillä olisin mieluiten lukenut koko ajan Zoeysta <3. Yön talo on parhaita lukemiani sarjoja ikinä! <33 Suosittelen ehdottomasti kaikille!!
Täytyy sanoa heti alussa, että olen hyvin ihastunut tähän sarjaan. Vaikka edelliset osatkin olivat hyviä, vasta tämä sai minut kunnolla innostumaan. Yllätyksekseni suurimmassa osassa tässä kirjassa ei ollutkaan Geralt, vaan Ciri. Hänestä lukikin mielellään, sillä minusta Ciri on hyvin mielenkiintoinen hahmo. Geralt oli edelleen sopivan mystinen, mutta hänen roolinsa kirjassa oli yllättävän pieni verrattuna siihen, että aiemmissa osissa Geralt oli selkeästi pääosassa. Myös vanhat tutut Yennefer ja Valvatti esiintyivät kirjassa, vaikka heidänkään osuutensa ei ollut kovin suuri. Kirjan tunnelma oli selkeästi erilainen kuin aiemmissa osissa. Nyt kirja oli enemmän jatkuvajuoninen. Kirjan loppukin oli sellainen, että jatkoa on selkeästi tulossa. Mitään kunnollista loppua, kun ei ollut. Kirja vain loppui jättäen melkein kaiken kesken. Se sai janoamaan lisää. Tykkäsin tästä kirjasta valtavasti ja innolla odotan,että pääsen seuraavan osan kimppuun. Pidän sarjan huumorista ja tämän kirjan tarina vei mukanaan, muutamaa hiukan tylsää hetkeä lukuunottamatta. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli edellisistä osista tutut satuviittaukset, joita en tässä osassa huomannut ainuttakaan. Se ei kuitenkaan vaivannut paljon, kun kirja muuten oli niin hyvä.
No mistä aloitetaan. Ensinnäkin tykkäsin kirjan ideasta ja se on aika twilight tyyppinen mutta ei kuitenkaan. Toiseksi tykkäsin tosi paljon, että kertoja vaihtui Violetista, Kaspariin välillä Kolmanneksi ymmärrän nyt kun luin miksi kirja on k-16. Neljänneksi odotan todellakin seuraavaa osaa! Suosittelen!
Hyvä kirja! Ihana romanttinen vampyyri tarina.. Luulen että se on myös suosituin. Elokuva on no hieman kirjaa huonompi mutta noinhan se yleensä on. Suosittelen lukemaan, jos pidät vampyyreistä, romantiikasta ja hieman myös väkivallasta.. Hehe
Beth Reviksen Across the Universe trilogian ensimmäinen osa on sensaatiomainen seikkailu ja tarjoaa lukijalleen aivan uudenlaisen kokemuksen, matkan kohti petoksia, salaisuuksia ja huimia juonen käänteitä, jotka yllättävät vielä viimeistenkin sivujen aikana. Tällaista scifiä ei ole aikaisemmin tullut luettua ja siksi se herätti tahtomattakin tietynlaista skeptistä asennetta. Ja miten hyvin Beth Revis onnistuikaan kumoamaan kaikki ajatukset, jotka muhivat päässäni vielä joitakin sivuja aloitettuani lukemisen. Varjelus niminen alus on matkalla kohti uutta maata. Se on matkannut jo kaksisataaviisikymmentä vuotta ja kantaa valtavissa tiloissaan noin kaksituhatta ihmistä. Alusta johtaa Vanhin, jonka jalan jälkiä seuraa nuori Seuraaja. Aluksella on myös syväjäädytettyjä ihmisiä, jotka on tarkoitus herättää, kun Varjelus saapuu odotetulle planeetalle. Ihmisten seassa on uuden planeetan kehitykselle merkityksetön Amy, joka tuntemattomasta syystä herää viisikymmentä vuotta etuajassa. Amy saa huomata, ettei elämä Varjeluksella ole sellaista, mitä saattaisi kuvitella. Ihmiset määritellään "normaaliudella" ja "hulluudella". "Normaalit" eivät tunne mitään. He eivät rakasta. He eivät itke, mutta "hullut" tekevät niin. Miten Varjeluksen ihmiset sitten lisääntyvät? Nerokasta! Varjeluksella on käytössä kontrolloitu jaksotus, jonka tiettynä aikana ihmiset muuttuvat villeiksi ja eläimellisiksi. Tämän kaiken epänormaaliuden keskellä: rakkaudettomuuden, hullun lisääntymishalun, välinpitämättömyyden, salaisuuksien pyörteessä alkaa tapahtua asioita, jotka Beth Revis punoo yhtenäiseksi ja tiukaksi hämähäkin verkoksi. Ja sen kaiken keskellä kipinöivät Seuraajan vaietut tunteet. Across the Universe matkasi ehdoitta omaan sydämeeni. Rakastuin tähän kirjaan ja kirjailijan ihanaan, mutkattomaan ja salaperäiseen kirjoitustyyliin. Odotan ehdottomasti innolla, mitä trilogian kahdella seuraavalla osalla on luvassa. Odotukset ovat korkeat.
Tätä kirjaa olikin odotettu ja KAUAN. Kaksi päivää hurahti kokonaan kirjan parissa aamusta iltaan ja nyt se on luettu. Kirja oli juuri niin hyvä kuin odotinkin. Qhuinn on noussut yksiksi suosikkihahmoista ja ei pettänyt nytkään. Ainut asia mikä jäi häiritsemään oli se, miten kesken kaikki jäi sivujuonien osalta. Layla ja Xcor. Trezin kuvio. Assail ja Sola. Se että Assail lähti Solan perään ja se jäi siihen. Nytkö pitäisi odottaa vielä reilu vuosi seuraavan kirjan suomennosta? Täytyy varmaan opetella lukemaan englanniksi niin ei tarvitse odottaa kuin kevääseen.. Mutta ylitti muutoin odotukse ja nousi yhdeksi suosikeista. Tosin niitä nyt on jo puolet sarjan kirjoista.
Ensin kirja vaikutti tylsältä, mutta loppua kohti kirja vain parani! Luku toisensa jälkeen oli aina hieman edellistä parempi.
Tyyliltään kirja on häiritsevän samanlainen muutamia vuosia sitten lukemieni esiteinihöttökirjojen kanssa. Idea vain oli parempi. Kielestä tätä ei voi erikoisemmin kehua. Meneehän se siinä, ei nyt joka sivulla töki, mutta... Njoo, ei kovin nautittavaa. Hahmoihinkaan ei pystynyt syventymään. Emma oli ärsyttävän täydellinen, kiltti, fiksu, urheilullinen, suht siveellinen. Josh taas ei ensin ole olemassakaan, ja yllättäen koulun suosituin tyttö on kiinnostunut. Mitä? Sivuhenkilöt olivat samalta mantereelta, persoonattomia ja ohuita. Todella hyvin oli maalattu lukijalle 1996 Amerikka. Näyttää juuri sellaiselta kuin olen samaan aikaan perustuvista jenkkikirjoista lukenut. Olen siis asiantuntija, varsinkin koska synnyin kahta vuotta myöhemmin. Idea on hyvä. Okei, takakansi herättää vain ennakkoluulot, "Joup, ei voi olla hyvä", mutta tarinassa toimi. Muutoin juoni ei iskenyt epäuskottavine neliödraamoineen. Facebook kuitenkin toimi parhaiten. Sinänsä en pitänyt ylettömän paljon tässä mistään, mutta. Koukutuin pahasti ja luin tätä odotushuoneessa tauotta. Haluan lukea tämän tai jotain sen kaltaista uudestaan. Miksi? Miksi?!?!?!
Erikoinen kirja. Sandran ajatuksia oli tuotu hyvin esiin, mutta myöskin koiran elämää. Kirjan loppupuolella Sandran tajutessa tehneensä elämässä virheitä ja että kaikki ovatkin koko ajan rakastaneet häntä, kirja muuttui todella pitkäpiimäiseksi. Pelkäsin, että kirja sortuu kliseisiin, mutta sitten se kääntyikin paremmaksi. Loppu yllätti, mutta toisaalta hyvä, ettei kirjailija sortunut helpoimpaan ratkaisuun.
Mahtava! Todella vaikuttava ja toisaalta myös vähän rankka kirja (kun ottaa huomion Arran kohtelun). Arran jatkuva hylkiminen pisti vihaksi ja Evia oli inhokkihahmoni. Kuinka jotakutAa voidaan kohdella niin julmasti? En myöskään pitänyt kuningattaresta. Pidin kirjan kuvailusta ja varsinkin Lagorasta, se oli harvinaisen hyvin kuvattu. Olisin antanut tälle viisi tähteä, mutta kolmas kirja... En pitänyt siitä juurikaan, se tuntui jostain syystä todella tylsältä. Epäselväksi jäi, kuka se pieni tyttö oli, jonka Arra tapasi etsiessään Surandoa. Myös Evian kohtalo jäi häiritsemään. Joka tapuksessa: ihana, vaikuttava kirja niin kerronaltaan kuin tarinaltaan.